Батериите на остарели Lime тротинетки получават втори живот в Bluetooth

...
Батериите на остарели Lime тротинетки получават втори живот в Bluetooth
Коментари Харесай

Батериите от стари е-тротинетки стават аудио-колонки


Батериите на остарели Lime тротинетки получават втори живот в Bluetooth колонки
(снимка: Lime)

С всеобщото нахлуване на електрически возила от рода на колите и тротинетки на дневен ред стои въпросът за утилизиране на техните акумулатори. Редица автомобилни производители към този момент обрисуват желанията си да преработват акумулаторите, само че какво става със старите акумулатори на електрическите скутери?

Компанията Lime разкри забавен проект за утилизиране на акумулаторите, захранващи нейните електрически тротинетки. Те ще бъдат възстановявани и рециклирани за потребление в… Bluetooth аудио-колонки, заяви.

Електрическите тротинетки на Lime са добре познати в доста градове. Сега обаче компанията се е заела да създаде портативни аудио-колонки в съдействие с компанията за резистентен дизайн Gomi.
още по тематиката
Като за начало 1000 остарели акумулатори ще бъдат извадени от „ ранното “ потомство на компанията, които от дълго време са „ пенсионирани “. После акумулаторчетата ще бъдат почистени и наново тествани за потенциал, преди да им бъде даден втори живот.

Самите високоговорители ще разполагат с корпус с мраморна шарка, направен от 100 % рециклирани пластмасови боклуци. Джаджата ще се предлага в зелено, черно, синьо и бяло. Рециклираните акумулатори ще обезпечават на високоговорителите 20-часов живот при едно зареждане.

„ Наистина сме разчувствани да забележим по какъв начин Gomi съумя да даде нов, втори живот на старите ни акумулатори “, Андрю Савидж, вицепрезидент по стабилно развиване в Lime.

„ Техният механически опит и новаторската им продуктова линия оферират вълнуваща опция да се употребяват наново елементи, които другояче биха били рециклирани, и да се трансфорат в стилни ежедневни неща, които ще служат още дълго “, добавя Савидж.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР