Баскетболният шампион на България Лукойл Академик стартира с драматична победа

...
Баскетболният шампион на България Лукойл Академик стартира с драматична победа
Коментари Харесай

Драматичен успех за Лукойл на старта на ФИБА Къп


Баскетболният първенец на България Лукойл Академик започва с трагична победа със 73-70 над Динамо Тбилиси в първия си мач от група Е на ФИБА Къп. В столичната зала "Универсиада" "студентите" изгубиха стабилен задатък от 14 точки и най-после изстрадаха триумфа си, с цел да стигнат до крайната победа, съобщи кореспондент на БГНЕС.

В началото на срещата играчите на Шарон Друкер позволиха леко закъснение с 11:16 от грузинския си противник. Впоследствие „ студентите “ откриха правилния път и поеха самодейността, с цел да завършат първата четвърт при 21:16 в тяхна изгода.

През втората част Лукойл се опита да диктува събитията на паркета, само че вместо това домакините позволиха няколко груби неточности в офанзива. В последна сметка първенците на България означиха единствено 13 точки, само че демонстрираха много солидна игра в отбрана. Това се оказа изцяло задоволително за баскетболистите на Друкер, с цел да се отдръпват с задатък от 6 пункта след първото полувреме за 34:28.

След почивката българските баскетболисти поеха самодейността през цялото време и до края на третата четвърт и закономерно резултатът бе 57:46 в тяхна изгода. В последната част гостите от Грузия хвърлиха всички сили, с цел да понижат изоставането си, което в последна сметка стана факт. Пореден спад в редиците на Лукойл, само че и положителната игра на гостите разреши на Динамо освен да изравни резултата, само че и да поведе с 67:65. Впоследствие се стигна до същинска драма на паркета, която за наслада на феновете в зала „ Универсиада “ бе в интерес на българския тим. Баскетболистеите на Шарон Друкер се активизираха оптимално и в последна сметка срещата приключи със 73:70 в интерес на „ студентите “. В идващия си мач Лукойл гостува на Истанбул Буюкшехир.

Най-резултатен за отбора от Правец бе Джъстин Нокс, който приключи с 15 точки. 14 пункта добави Далтън Пепър, а Божидар Аврамов завърши с 12. За Динамо 21 точки вкара Бойд, а Пацация добави 20.

Другият представител на България Балкан позволи трагична загуба от унгарския Кьорменд. Играчите на Небойша Видич водеха безапелационно съвсем през целия мач, само че за жалост в края позволиха цялостен поврат и изгубиха срещата с 83-84. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР