Баскетболният отбор на ЦСКА, който се завърна в елита, спечели

...
Баскетболният отбор на ЦСКА, който се завърна в елита, спечели
Коментари Харесай

Настойчив ЦСКА изненада шампиона Балкан, Рилски спортист се наложи над Черноморец

Баскетболният тим на ЦСКА, който се завърна в елита, завоюва победа против първенеца Балкан Ботевград със 78:72 (22:20, 20:15, 17:20, 19:17) като хазаин. Отборът на Росен Барчовски имаше преимущество през цялото време на мача, като наклонността се резервира до края му. На полувремето " алените " водеха със 7 точки преднина и изгубиха в резултата единствено третата част.

Андрей Иванов бе над всички за спечелилите с 19 точки и 10 битки. 16 наниза Дерил Оуенс, а 11 - Алекс Симеонов.

За гостите с 19 точки е Христо Захариев. Павлин Иванов се регистрира с 15 точки, а с 12 - Деванте Фостър.

Това бе втора победа за ЦСКА от 3 мача, до момента в който Балкан записа второто следващо проваляне за сезона.

В идващия кръг баскетболистите на Росен Барчовски гостуват на Рилски състезател в Самоков. За Балкан пък следва домакинство на Левски, само че преди този момент отборът приема кипърския Керавнос в мач от ФИБА Къп.

Вицешампионът Рилски състезател взе своето против Черноморец, като се наложи с 98:91 (33:28, 25:24, 23:14, 17:25) като посетител. Отборът натрупа задоволителен задатък и се отпусна едвам в четвъртата част, само че това не бе решаващо за триумфа.

Брендън Рандолф вкара 25 точки за Рилски състезател, 20 добави Димаджио Уигинс, с 16 се включи Крис Минков (4 тройки), а капитанът Чавдар Костов записва 13 точки, 6 битки и 4 асистенции.

Шестима баскетболисти на Черноморец записаха двуцифрен актив, като с 22 точки и 6 битки се регистрира Георги Боянов, а 15 точки, 12 асистенции и 5 битки. 13 вкара Джъстин Уотс, а толкоз записва Макол Мавиен. С 12 се регистрира Симеон Лепичев, а с 10 - Николай Титков.

Тимът от Самоков оглави краткотрайното класиране с три победи, до момента в който това бе първо проваляне за тима от Бургас.

В идващия кръг носителят на Купа България ще посрещне ЦСКА в опит да продължи серията си, а " акулите " ще гостуват на Спартак в Плевен.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР