Баскетболният Олимпиакос официално получи шампионския трофей в Гърция. Това се

...
Баскетболният Олимпиакос официално получи шампионския трофей в Гърция. Това се
Коментари Харесай

Олимпиакос празнува 14-а титла в Гърция: Пълна зала коронова Александър Везенков и съотборниците му

 Efbet Article Horizontal 1180X300
Баскетболният Олимпиакос публично получи шампионския трофей в Гърция. Това се случи на специфична гала в " Двореца на мира и другарството " в Пирея, а залата бе изпълнена до краен лимит от последователи на " червено-белите ". Празненството продължи близо час, като на спонтанната сцена в центъра на терена се появиха притежателите на гранда - братята Йоргос и Панайотис Ангелопулос, треньорът Йоргос Барцокас, както и всички играчи. Трофея подвигна капитанът Костас Папаниколау, след което Олимпиакос сподели и Купата и Суперкупата на страната, с които оформи исторически требъл - първия си подобен от началото на 21-ви век.

Олимпиакос приключи постоянния сезон без загуба, а във финала се наложи с 3-1 триумфа над огромния си противник Панатинайкос. Серията обаче приключи с грозни подиуми. Четвъртият мач бе преустановен при кошмарния резултат за " детелините ", откакто почитателите им потрошиха личната си зала и хвърляха бутилки, бомбички и факли по пейката на Олимпиакос.

За тима на Александър Везенков това е 14-о стъпване на баскетболния връх в Гърция. Рекордьор е Панатинайкос, ставал първенец 39 пъти - за последно през сезон 2020/2021.

Междувременно Везенков е изправен пред основен избор - да преподпише с гранда от Пирея или да одобри предизвикването в НБА, продължавайки кариерата си в Сакраменто Кингс. Това беше най-успешният сезон за водача на “червено-белите ”, койтов самостоятелен проект бе определен за MVP на Евролигата и гръцкото състезание, като също по този начин бе топреализатор на най-силния клубен европейски шампионат и попадна в идеалната му петица.

 

Още спортни вести вижте във видеото:

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР