Баскетболният деятел Константин Папазов се завръща като старши треньор на

...
Баскетболният деятел Константин Папазов се завръща като старши треньор на
Коментари Харесай

Константин Папазов се завръща като треньор на "Левски"

Баскетболният активист Константин Папазов се завръща като старши треньор на " Левски ". Папазов ще продължи да бъде и президент на клуба. Другата служба, която той заема сега, е шеф на зала " Универсиада ".

В продължение на повече от година - от септември 2015 година до октомври 2016 година, Папазов беше и ръководител на Националната баскетболна лига (НБЛ). Той се завръща към треньорската специалност след двегодишно неявяване.

" Единствената причина да се завърна е, че това желаят сърцето и душата ми. Искам да върша това, което ми доставя наслаждение. Преди две години се отхвърлих от треньорството, само че тогава това беше решение на разсъдъка, тъй като имаше доста аргументи и странични фактори ", сподели Папазов на конференция в четвъртък.

" Първата година беше прелестна. Изкарах много време в Истанбул, бях в Атланта, бях покрай баскетбола. Втората година обаче беше доста тежка. Смятам, че се завръщам доста по-силен душевен ", сподели още експертът, който ще навърши 50 години на 17 юли.

Той изясни, че " Левски " е нормализиран финансово, макар че по думите му бюджетът ще бъде към четири пъти по-малък от този на женския баскетболен " Берое ".

" Не желая мегаломански истории. Разбрах, че успеха и персоналната упоритост не са най-важното. Дори в този момент ще мога да потвърдя пред неверниците, че мога да работя и без доста пари ", сподели Папазов.

Той напомни сезон 2013/2014, когато банкерът Цветан Василев осигуряваше голям бюджет на " Левски ". Отборът стана първенец и трябваше да взе участие в Евролигата, само че беше изваден от шампионата поради непокрити условия, откакто остана без финансиране след срутва на КТБ.

През 2015 година, откакто oбяви завършек на треньорската си кариера, Папазов сътвори нов клуб - " Левски 2014 ", който беше признат от баскетболната федерация и лигата.

" На 1 юли 2014 година " Левски " беше на прага на присъединяване в квалификациите на Евролигата. Съдбата ми лиши това, само че имам вяра, че в бъдеще ще ми го върне. Най-важното е, че " Левски " оцеля. Нашият бюджет за идващия сезон отново ще бъде най-малкият в мъжката лига ", сподели още Папазов.

" Имам думата на човек, който е непосредствен до клуба, че ще оказва помощ. Водим диалози и с една телекомуникационна компания. Започваме последователно и се надяваме с доста работа да реализираме и триумфи ", допълните президентът и старши треньор на сините.

Той към този момент е договорил привличането на Деян Карамфилов, а цел номер 1 в лятната селекция е Крис Минков от " Лукойл Академик ". " С Крис водим диалози. Той желае да играе в " Левски ", само че момчето има морал и ще изчака и позицията на " Лукойл ".

" Искам и Димитър Маринчевски, само че той ни отхвърли. Водим договаряния и с един състезател с огромен капацитет в юношески възраст, още няма 18 години. Искам да вземем и един чужденец най-малко до Нова година на позицията център, тъй като на този пост няма положителни български играчи. Със сигурност предизвикването ще бъде огромно ", продължи той.

На този стадий в екипа на експерта влизат миналогодишният старши треньор Мануел Марков, който обаче има опция да проработи в чужбина, както и Димитър Ангелов. " Митко има страховит треньорски капацитет. В щаба ще има и още един човек, само че не желая да разгадавам името му, до момента в който не завърши взаимоотношенията си с сегашния си клуб. Вярвам, че ще работим добре дружно ", сподели Папазов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР