Баскетболният Балкан се класира за груповата фаза на турнира ФИБА

...
Баскетболният Балкан се класира за груповата фаза на турнира ФИБА
Коментари Харесай

"Балкан" отново в групите на ФИБА Kъп

Баскетболният " Балкан " се класира за груповата фаза на шампионата ФИБА Къп. Ботевградчани изгубиха вкъщи от холандския " Ден Бош " с 66:68 в реванша от втория квалификационен кръг, само че не престават напред след успеха си с 10 точки разлика (86:76) в първия мач.

В " Арена Ботевград " домакините започнаха устойчиво срещата и на почивката се отдръпнаха с три точки преднина. В третата част играчите на в " Балкан " изживяха тежки моменти и изпуснаха самодейността, което разреши на холандците да се върнат в мача и да изравнят резултата от двата мача.

Все отново домакините не позволиха изненада, като в четвъртата част още веднъж преобладаваха и изгубиха единствено с 2 точки, което бе задоволително за класирането на отбора в групите на шампионата.

Най-резултатен за триумфа бе Майкъл Хопкинс с 18 точки, Димитър Димитров добави 17. За гостите с 21 точки се отличи Джонатан Уилямс.

" Балкан " откри място в групите на ФИБА Къп за втора поредна година, като този сезон ще бъде в група В с тимовете на " Цмоки " (Минск), АЕК (Ларнака) и " Белфиус Монс ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР