Баскетболните национали се прибраха в България, след класирането на Евробаскет

...
Баскетболните национали се прибраха в България, след класирането на Евробаскет
Коментари Харесай

Росен Барчовски: Колективен спорт не става с присаждане на каквито и да било звезди с една тренировка

Баскетболните национали се прибраха в България, след класирането на Евробаскет 2022. Ето какво съобщи треньорът на „ лъвовете” Росен Барчовски при стъпването на родна земя:

„ Може би за два дни малко сме се поуспокоили, еуфорипта малко понамаля, само че не изцяло.Тепърва ще осъзнаваме какво е станало.Сега е повече страст, повече наслада, повече благополучие.

Има доста хора, които са работили с тези момчета. Тези, които са ги разкрили като деца и са ги стимулирали и са работили по клубовете с тях, родителите им. Те са ги основали тези момчета. Прешният щаб, Любо Минчев – той стартира построяването на този тим. Аз имах късмет да завърша този цикъл.

Атмосферата е доста добра. Опитахме във вчерашния мач да се върнем със същата мотивация като в първия, само че не се получава. Няма по какъв начин. Борихме се, доста искахме и през вчерашния ден да победим но сложна работа. Много огромно амортизиране физическо и най-много психическо. Доволен съм. Прибираме се здрави, с негативни проби без травми. В днешно време това е доста значимо.

Колективен спорт не става с присаждане на каквито и да било звезди с една подготовка. Всичко се обърка – играта на тима, играчите, треньора и го видяхте това нещо. Много желаех Везенков, само че да съм почтен, не в последния миг. Има доста такива образци. Звездите на Латвия просто не бяха себе си и не помогнаха. Това нещо с включване на които и да било играчи в последния миг не работи.

Като игра дадохме съвсем всичко на мача с Латвия, като селекция липсват доста играчи. В първия цикъл ужасно доста помогнаха първоначално Станимир Маринов, Йордан Минчев, Божидар Аврамов, Павел Маринов. Ще им пристигна времето и на тях, само че има млади момчета. Липсва ни растеж. Живот и здраве, лятото ще се опитаме да създадем подготовка с контролни срещи. Високите момчета Емил Стоилов, Николай Вангелов...вижда се с просто око, че ужасно доста ни липсва растеж. Просто сме доста по-ниски от другите тимове.

Бях подготвен Константин Костадинов да играе още в първия мач. Така се разви срещата, че не се наложи. Бях уверен, че за втория ще се случи. Той има голямо самочувствие. Това го споделих. За гения изобщо не спорим, негово е бъдещето. Просто му би трябвало един мъжки тим, в който да се включи, да стартира да трнеира и да играе. Стига към този момент с тези юноши. Време му е да влезе в мъжки тим.

Вървят процедури с центъра Дейвид Кравиш, само че може би ще търсим вид и с гард за всеки случай. Ако ми се подсигурява, че Станимир Маринов е здрав, няма и да си помисля за различен, само че в тази обстановка има постоянно травми. Но в тази обстановка ще се застарховаме.

Ще подготовя стратегия за това лято, единствено се надявам да не ни анулират надпреварите.”, съобщи Барчовски
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР