Баскетболистите на Левски Лукойл се съвзеха и сложиха край на

...
Баскетболистите на Левски Лукойл се съвзеха и сложиха край на
Коментари Харесай

Левски Лукойл живна срещу албанци

Баскетболистите на Левски Лукойл се съвзеха и сложиха завършек на неприятната си серия в Балканската лига, печелейки първа победа след две следващи загуби с двуцифрена разлика. “Сините” надиграха със 105:52 вкъщи различен тим, който не е в най-хубавата си форма в районния шампионат - албанския Семеен кодекс Тирана.

За гостите това бе шеста поредна загуба, като по време на тази поредност албанците отстъпват на противниците си приблизително с 24.1 точки.

Домакините потеглиха съвсем съвършено, с цел да поведат с 27:13 след първата част, в която се видя, че гостуващия отбор няма да бъде кой знае какъв брой сериозен конкурент. Левски Лукойл продължи да надиграва Тирана във всички аспекти и през вторите 10 минути, в които още веднъж позволи единствено 13 точки в коша си, с цел да поведе с 53:26 на почивката.

Създалата се в първите две четвъртини “традиция” за 13 точки се придвижи и в третия интервал, в който българския отбор към този момент усили разликата до повече от 40 точки - 80:39 преди заключителноте 10 минути в “Универсиада”. Три минути след началото на финалната четвърт домакините поведоха с 50 точки при 89:39, а крайния резултат бе 105:52.

Победата бе под №4 за Левски Лукойл през сезона в Балканската лига, като с този триумф играчите на Тити Папазов се изкачиха до третото място във краткотрайното класиране с баланс от 4-5. Тирана има 2 победи и 8 загуби и е на четвърта позиция.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР