Баскетболистите на Балкан приемат португалския Порто в първи мач от

...
Баскетболистите на Балкан приемат португалския Порто в първи мач от
Коментари Харесай

Баскетболистите на Балкан приемат португалския Порто в първи мач от втората фаза на турнира за Купата на ФИБА Европа

Баскетболистите на Балкан одобряват португалския Порто в първи мач от група К от втората фаза на шампионата за Купата на ФИБА Европа. Срещата е през днешния ден от 19.00 ч. в Арена Ботевград.

Другите два отбора в група К са испанският Билбао баскет и немският Гьотинген.

Отборът на Порто, който откри място във втората фаза като шестият най-хубав втори тим от първия стадий, е водач във краткотрайното класиране на висшата лига на Поргуталия. Той е отпред без загуба в седемте си изиграни срещи. В последната, която бе на 1 декември, победи Оварензе със 79-72.

В състава на Порто има шестима американски баскетболисти. Това са гардовете Макс Ландис (188 см, 30 г) и Антъни Барбер (188, 29), и крилата Арън Харисън (198, 29), Кливлънд Мелвин (203, 32), Танър Оклид (196, 30) и Фил Файн (206 см, 26 г). В тима е и нидерландският гард Шарлон Клооф (190, 33). От португалците съществена роля имат Мигел Кейрож (202, 32), Нуно Са (200, 26) и роденият в Кабо Верде Кевин Гомеш (208 см). Треньор на тима е Фернандо Са, който е отпред на отбора от 2022 година.

Миналия сезон Порто завоюва сребърните медали в шампионата на Португалия. Игра и четвъртфинал на ФИБА Къп, който загуби от финландския Карху с 1 точка разлика.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР