Баскетболен клуб Берое привлече 191-сантиметровия американски гард Тре Когинс, съобщават

...
Баскетболен клуб Берое привлече 191-сантиметровия американски гард Тре Когинс, съобщават
Коментари Харесай

Берое си намери нов американски гард

Баскетболен клуб Берое притегли 191-сантиметровия американски гард Тре Когинс, оповестяват от тима. Роденият на 13 октомври 1992 година в Сан Хуан Капистрано, Калифорния, Съединени американски щати, баскетболист идва в Стара Загора от най-високото равнище на Германия, където играе за локалния Гьотинген.

Преди това Когинс играе за Клавихо, който е част от второто равнище на испанския баскетбол. Кариерата на гарда стартира през сезон 2012/2013 в колежанския Еър Форс Фалконс, който е част от една от американските колежански лиги. През 2015/2016г. Тре Когинс става част от различен от колежанските тимове оттатък океана. Това е отборът на Cal State Fullerton Titans.

Именно там той записва и най-силното си показване. В 30 изиграни срещи от календарната 2016/2017 Когинс отбелязва цели 525 точки, което прави приблизително по 17,5 точки. В първия си сезон на Стария континент американецът се регистрира с 375 точки в 33 дуела за Клавийо.

До привличането на Тре Когинс се стигна след освобождението на Адонис Файлър, който напусна Стара Загора по фамилни аргументи.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР