Бащите, които често играят с децата си, се привързват към

...
Бащите, които често играят с децата си, се привързват към
Коментари Харесай

Хормонът, който прави бащите добри

Бащите, които постоянно играят с децата си, се привързват към тях повече, поради отделянето на хормона окситоцин в мъжкия организъм, написа news.rambler.ru. Ако таткото намира повече време да се занимава с детето си през първите години от живота му, то сред тях се основава доста мощна прочувствена връзка. А сходни взаимоотношения са доста потребни за психологичната резистентност на всяко хлапе.

Огромна роля в това играе хормонът окситоцин, който дава отговор за основаването на изключително мощни прочувствени връзки сред майките и децата им, откриха учените.

Често назовават окситоцина  " хормон на прегръдката ", тъй като се отделя в доста вълнуващи моменти - когато майките кърмят или, когато играят с детето.

И в този момент за пръв път стана ясно, че сходно обособяване на окситоцин се случва и в мъжкия организъм. А това разрешава да се направи теоретично съмнение, че мъжете, у които пораждат компликации в основаването на прочувствена връзка със личните им деца, могат да бъдат подложеи на терапия посредством прибавяне на окситоцин под формата на инжекции, таблетки или спрей.

Любопитно е, че неотдавна английски учени изясниха, че в Обединеното кралство има към 30 000 представители на мощния пол, които страдат от следродилна меланхолия - както дамите.

Една от аргументите за следродилната меланхолия при мъжете, която в никакъв случай не е признавана от науката, се явява точно невъзможността да се открият тесни прочувствени връзки с бебето. С други думи, някои мъже просто не могат да заобичат мъника, чиято поява до скоро са очаквали с неспокойствие. Именно в такива случаи се предлага хормонална терапия, която се приключва откакто се построи прочувствена връзка и тя се трансформира в стабилно държание.

Източник:

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР