Бащата на изчезналото 12-годишно момче Александър от Перник е бил

...
Бащата на изчезналото 12-годишно момче Александър от Перник е бил
Коментари Харесай

Бащата на Александър от Перник мина детектор на лъжата

Бащата на изчезналото 12-годишно момче Александър от Перник е бил подложен на детектор на лъжата.

Съобщава се, че не са засечени отклонения. Това потвърдиха от прокуратурата на Перник за bTV.

Момчето изчезна в петък и няма и диря от него. Днес, 17 ноември, част от доброволците обаче приключват всеобщото търсене. Това обявиха от Българския студентски съюз, които координират част от хората, присъединили се в издирването на момчето. Причината за решението им е неналичието на съответна информация.

Това не е първото изгубване на Александър,казаха негови близки, само че преди са го намирали в границите на часове, без намесата на органите на реда.

В търсенето на момчето се употребяват термокамери, дрон и хеликоптер на " Гранична полиция ". Окръжната прокуратура в Перник през вчерашния ден прикани на разпит майката на Александър. Тя живее във Англия и от лятото на 2020 година не се е прибирала в България.

„ За мен Александър от Перник не е изчезналей по този начин, най-вероятно е отвлечени позволявам, че бащата е в час с нещата. Ако имаше случай или беше избягал, щеше да се появи в радиус от няколко километра. “ Това казапо NOVA NEWSкриминалистът Иван Савов.

Според него престъпни психолози следва да проведат беседи с бащата. " В деня преди изгубването си Александър от Перник не е бил на учебно заведение. Тоестнямаме никаква гаранция, че не е изчезналпредишния ден и по безсъвестен мотив това да не е обявено от бащата. 95% се касае за похищение, би трябвало да се откри мотивътна похитителя, дали има користна или персонална цел ", съобщи той.

По думите му подозрение буди и това, че очевидци не удостоверяват бащата и синътда са се разхождали около Профилакториума.

„ Версиите на бащата се разминават всякога, щом бъде разпитан. За страдание, пропускът на сътрудниците е, че доста късно са почнали да работят с него. Може и някой от обкръжението на бащата да знае какво се е случило. Трябва от време на време да се усилва периметърът на претърсванията, като се организират и беседи с бащата. Трябва и да се ревизира държанието на детето последните дни и дали е имало нездравословен интерес към него в учебно заведение “, позволи криминалистът.

На въпрос какво е аутизмът, клиничният психолог Весела Банова отговори пред Дарик радио, че това не е заболяване, а изключително състояниена душeвността.„ Едно дете с аутизъм построява напълно друга връзка със своето тяло, с пространството, с хората към себе си. Когато Лео Канер е описал през 40-те години първите деца с аутизъм, всички са ги считали за глухонеми и деца с умствена назадничавост, само че той следи, че има нещо характерно и то епроблемът с общуването, те са себедостатъчни, не търсят контакт с близките, заобикалят ги. “

Тя изясни, че Канел е далназванието аутизъм от (autos - задоволителен съм самичък на себе си).„ Водещият проблем е в общуването, всички останали са производни от него. Родителите, когато идват са доста разтревожени, доста им е мъчително, тъй като детето не откликва на ласките, заобикаля очния контакт, не се обръщапо име “, показа от практиката си клиничният психолог.

По думите на Бановастепента на изразеност при всяко дете е друга. „ Някои аутисти съумяват да проговорят и са доста интелигентни, други заобикалят да приказват. Изисква се внимателност, с цел да проумеем кои са нещата, които ги плашат и успокояват, което се вижда “, съобщи още тя.

Банова сподели, че не знае какъв е броят на децата с аутизъм в България, само че показа, че вижда, че с помощта на товасъстоянието на тези деца става все по-разпознаваемо и не се маскира зад други диагнози. „ Тези деца най-малко са забележими, те са измежду нас, срещаме се с тях. “

Според психолога би трябвало да се приказва освен за децата с аутизъм, а като цяло за всички деца, които имат психологични проблеми.

„ Едно просто нещо, което бих могла да кажа, е неспазването на връзката с природата и потъването във виртуалното. Ясно се видя при отдалеченото образование. Тогаваза множеството деца аутисти беше добре да не вървят на учебно заведение и на градина, с цел да си спестят това напрежение от живото другарство. Някои от тях можеха да работят онлайн при избрани условия. Докато множеството други деца страдаха от неналичието на среща със съучениците си, от неналичието онлайн другарство, някои се самоизолираха още повече.Това обособяване, стоене у дома и другарство предекран си сподели на кого какво му е мъчно иму липсва. Ние възрастните над 40 не сме готови да разбираме всичко. Голямото предизвикателство е да учим от тях, а живеем в просвета, която им насажда подготвени познания и пожелаваме от тях да ги усвояват, и това е огромна драма “, съобщи още Банова.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР