Бащата на грейпфрута и портокала, помелото, е един най-хранителните и

...
Бащата на грейпфрута и портокала, помелото, е един най-хранителните и
Коментари Харесай

Помелото е всичко, от което се нуждаем

Бащата на грейпфрута и портокала, помелото, е един най-хранителните и здравословни цитрусови плодове в света.

Въпреки че помелото е типично за южна Азия, през последните години плодът навлезе с цялостна мощ на пазара и у нас, само че доста хора към момента гледат на него със подозрение. Ето и няколко аргументи да не подминаваме щанда с едрия плод, а да го превърнем в ежедневна част от диетата си.

Рестарт на имунитета

 Снимка 339234

Помелото е един от плодовете с най-високо наличие на витамин С. Един цялостен плод съдържа над 600% от дневната доза витамин С и е отличен избор за здравословно начало на деня. Помелото работи извънредно стимулиращо на имунитета и е в положение да ревитализира целия организъм по време на настинки и болести.

Пълноценно храносмилане

 Снимка 339236

Помелото е заредено с голямо количество фибри, които ускоряват и укрепят работата на стомаха. Освен това задейства секрецията на протеини в храносмилателния тракт, които спомагат за по-бързото и качествено разграждане на храната. Помелото има потвърден резултат при разнообразни стомашни разстройства и работи отпускащо на стомашните мускули.

Поддържа организма млад

Огромното количество витамин С отстрани доста от свободните радикали в тялото, което води до здрава и чиста кожа. Но забавното за този цитрус е, че съдържа веществото спермидин, което се среща и в мъжката семенна течност, и има подмладяващ резултат.

Грижи се за зъбите

 Снимка 339235

Помелото има противовъзпалителен резултат за устната празнина, защищава венците от инфекции и има кръвоспиращ резултат. То подтиква и отделянето на слюнка, която пази зъбите чисти и оказва помощ за по-лесното разграждане на храната.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР