Бащата на Гос­подаря на ефира Румен Угрински е разкрил легендар­ния

...
Бащата на Гос­подаря на ефира Румен Угрински е разкрил легендар­ния
Коментари Харесай

Бащата на Гос­подаря на ефира Румен Угрински заковал легендар­ния сериен изна­силвач Жоро Павето

Бащата на Гос­подаря на ефира Румен Угрински е разкрил легендар­ния сериен изна­силвач Жоро Па­вето. Георги Угрин­ски – таткото на артиста, работел като престъпен психолог в Благо­евград, само че постоянно пътувал до София за съвещания по най-заплетени­те каузи. Именно той разкрил, измежду няколкото обвинени, че глухонемият и умствено изостанал Милчо Миланов – Жоро Павето, е причинителят на серията изнасилва­ния, хвърлили в смут София в края на 60-те години на ми­налия век, написа toppresa.bg.

„ Така е. Дори си припомням, че с цел да подсигуряват сигур­ността на фамилията ни, милиционерски патрулки обикаляха към дома ни, до момента в който траеше делото, за­вършило с неуспех, поради липса на доказателства към глухонемия Милчо Миланов, умишлен за български Джак Изкормвача “, показа Ру­мен Угрински.

Майката на артиста била преподавателка, а малко на брой знаят, че тя в действителност е ар­менка, сходно на шефовете на Румен Угрински – братята Джуди и Магърдич Халвад­жиян. „ В интерес на истина­та Маги и екипът му разбра­ха на петата година, откогато бях почнал да работя с тях, че и аз имам арменска жила. А и не бях разказвал до тогава. Не е ставало дума изобщо за моя генезис. Даже доста малко хора зна­ят, че имам арменски произ­ход “, довери ни артистът.

Угрински, който сега се превъплъщава в ролята на ченге в „ Полицаите на края на града “ по Нова тв, най се радва, че има опит от детството си по какъв начин се дър­жат служителите на реда, и доста от тях даже му служат за при­мер. „ Баща ми беше доста непоколебим. Учил съм се от него и сътрудниците му на какво ли не “, спомня си още актьор­ът. Татко му бил човек с правила, който ви­наги ходел облечен в костюм и буйно харесвал операта. Тя била и повода по-големият брат на Ру­мен да бъде кръстен Ан­тонио. Той също е артист, приключил е ВИТИЗ дружно с Мая Новоселска, Кръстьо Лафазанов и Теди Москов и е на щат във Варненския спектакъл.

„ Всъщност, да ви кажа, аз имам и още един брат, за който разбрах чак като бях студент. Казва се Петър “, изяснява артистът. Петър е дете от късия брак на ба­щата на Господаря на ефи­ра със софиянка. Брат му приключва медицина и ста­ва един от най-изтъкнатите гинеколози у нас. „ Той даже изроди щерка ми Анита, а преди този момент дълги години работеше в чужбина – Хър­ватска и Либия, и по време на бомбардировките над Триполи даже е началник екип във военна болница “, спо­деля Румен.

Като дете също мечтаел като батко си да следва медицина. „ Помня, че най-трудно ми беше да преодолея гибелта на татко ми Георги. Бях изпаднал в меланхолия и с дни не излизах от жилището ни в Благо­евград “, споделя актьор­ът. Приятели му помогна­ли, като не го оставили на мира, до момента в който не излезе с тях на кино. „ Ние сме доста за­дружни трима братя. Съби­раме се непрекъснато, не про­пускаме празници, те постоянно ме поддържат, аз тях също “, безапелационен е Угрински.

Освен че интензивно снима в „ Господарите “ и „ Полицаи­те на края на града “, Румен играе и в столичния Куклен спектакъл. „ Най-много желая да имам повече време за дъ­щеря ми, тъй като тя е на 14 и тъкмо в този момент имаме доста как­во да си кажем. Анита е пре­красно дете “, споделя артистът за щерка си. Момичето е от брака му с Биляна, която също е актриса. Угрински е страховит кулинар и най-чес­то подготвя храната у дома. „ Сега имам проекти за лято­то, да отида в обичаната Гър­ция, само че първо да си свърша работата, ние сме професио­налисти “, смее се Угрин­ски.

НЕ СЪЖА­ЛЯВАМ, ЧЕ ИЗБРАХ „ ГОСПО­ДАРИТЕ “ ПРЕД СЛАВИ!

„ Не съ­жалявам, че из­брах „ Господари на ефира “, вместо да почна работа при Слави Трифонов. Не тъй като не го почитам, а тъй като реших, че в „ Господари­те “ ще съм по-добре. Сега и в полицейския сериал съм доста благополучен, че работя “, показа с усмивка Румен Угрински, който е приключил компетентност „ Кукли “. Той е сътрудник на различен популярен та­лант – Краси Радков. „ Много ми липсва това създание. Сътворихме какви ли не глу­пости дружно “, смее се ак­тьорът.

КОЙ Е ЖОРО ПАВЕТО?
През 1968 година из София върлува сериен изнасилвач. Столицата се трансформира в нереален град – нито една жена не смее да излезе сама по мрачно. За няколко месеца са изнасилени 5 дами, една­та умира в болница. Общото при всички случаи е павето, увито в забрадка, с което насил­никът поваля жертвите си. Оръжието дава и прякора на насилника – Жоро Павето, чието спомена­ване смразява кожата на столи­чани. За залавя­нето му тогаваш­ният министър на вътрешните работи афишира премия – апар­тамент в София или паричната равноценност на жилище­то. Обещанието обаче не е изпълнено.

20-годишният тогава Мил­чо Миланов, който е глухо­ням и умствено изостанал, е хванат на 6 ноември вечер­та, до момента в който наднича през про­зореца на жена, която се съ­бличала да си ляга. Осъден е и лежи 14 години в пандиза, след което е опрощение.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР