Бащата и треньорът на Хабиб Нурмгомедов – Абдулманап Нурмагомедов, е

...
Бащата и треньорът на Хабиб Нурмгомедов – Абдулманап Нурмагомедов, е
Коментари Харесай

Кой бе Абдулманап Нурмагомедов?

Бащата и треньорът на Хабиб Нурмгомедов – Абдулманап Нурмагомедов, е умрял в московска болница по-рано през днешния ден в резултат на дълга и тежка битка с ковид.

Нурмгомедов-старши оставя зад себе си голямо завещание в бойните спортове.



Шампионът на UFC в лека категория е без подозрение едно от най-доминантните имена в историята на смесените бойни изкуства и виновността за това е в голяма степен на татко му. Абдуламанап е заслужил занаятчия на спорта на Съюз на съветските социалистически републики в свободната битка и има купата „ Почетен треньор на Русия “.

Именно починалият татко на Хабиб му демонстрира първите стъпки в битката и самбото, трансформирайки част от фамилната им къща в зала за тренировки.

Абдулманап си печели репутацията на основател на първенци. Специалистът в битката и самбото се трансформира в един от най-уважаваните треньори в Русия и получава прякора „ Бащата на дагестанския ММА “. От 2016 година е основен треньор в бойния клуб „ Eagles MMA “.



Абдулманап Нурмагомедов бе в ъгъла на сина си в неговия финален към този момент шампионски мач против Дъстин Порие. Хабиб задуши американецът тъкмо пред очите на татко си, който не съумя да участва на огромните мачое в кариерата на „ Орела “ поради отвод да получи американска виза.

Син и татко Нурмагомедови се срещнаха персонално с президента на Русия – Владимир Путин, след триумфа на Хабиб над Конър Макгрегър през 2018-та година

boec.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР