Баща на деца, оцелели след самолетна катастрофа и 40 дни в джунглата, арестуван след обвинения в малтретиране

...
Бащата на две от четирите деца, оцелели след самолетна катастрофа
Коментари Харесай

Бащата на две от четирите деца, оцелели след самолетна катастрофа и 40 дни сами в джунглата на Амазонка, е арестуван след обвинения на малтретиране.

Мануел Ранок е баща на двете момчета, на една и на четири години, замесени в катастрофата, и пастрок на двете момичета, на 9 и 13 години.

Всички четири деца са били на борда на самолет, който падна в колумбийската джунгла на Амазонка на 1 май. Майка им, която също е била на борда, загина при катастрофата, заедно с други двама възрастни и пилота.

В изявление за Асошиейтед прес, колумбийската прокуратура потвърди ареста на Ранок, но не даде повече подробности.

Откакто майката на децата, Магдалена Мукутуй, загина при катастрофата, г-н Ранок се бори със свекърите си за попечителство над двете му биологични деца.

Колумбийската агенция за закрила на детето каза, че ще интервюира членове на семейството, за да определи кой трябва да се грижи за тях.

Майката на Магдалена, Нарцисо Мукутуй, казва, че г-н Ранок редовно бие дъщеря си и че децата ще се скрият в гората, когато избухне битка между родителите им.

Г-н Ранок призна за проблеми в дома, но го нарече личен семеен въпрос, а не „клюки за света ”.

Попитан дали е нападнал жена си, г-н Ранок каза: „Устно, понякога, да. Физически много малко. Имахме повече словесни битки.“

Астрид Касерес, ръководител на агенцията за закрила на детето, Колумбийския институт за благосъстояние на семейството, каза след катастрофата, че е назначил служител на децата по молба на техните баби и дядовци по майчина линия.

След ареста на г-н Ранок тя каза: „Научихме за залавянето на бащата на две непълнолетни деца Mucutuy и смятаме, че прокурорът е действал в пълната рамка на закона.“

Откриването на четирите деца след толкова много седмици беше приветствано като „чудо“. Джунглата е дом на опасни животни, включително отровни змии и ягуари, и въоръжени банди от наркодилъри.

Спасителите откриха децата на около три мили западно от мястото на катастрофата. Улики като стъпки, пелена и полуизядени парчета плодове насочват властите към правилния път да намерят изгубените деца.

Те са живели на брашно от маниока, извлечено от самолета, и семена , докато се казва, че двете по-големи деца са използвали основни умения за оцеляване, които са научили, докато са израствали.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР