Бързото ходене три пъти седмично може да е по-успешно от

...
Бързото ходене три пъти седмично може да е по-успешно от
Коментари Харесай

Едно простичко лечение, което бие антидепресантите

Бързото вървене три пъти седмично може да е по-успешно от антидепресантите в лекуването на тежка меланхолия, твърди проучване.

Резултатите идват от изследване на три групи възрастни с тежко депресивно разстройство.

На едната е предписано физическа интензивност, на другата антидепресанти, а на третата и двете.

Резултатите демонстрират, че и трите групи се усъвършенстват еднообразно.

Професор Джеймс Блументал, първият създател на проучването, споделя:
“Едно от заключенията, които можем да създадем от това, е, че физическата интензивност може да е също толкоз ефикасна, колкото медикаментите, което да е по-добра опция за някои пациенти ”.

Резултатите демонстрират, че съвсем две трети от участниците към този момент не са били депресирани след 16 седмици подготовка.

Един от проблемите с физическите извършения е, че може да отнеме малко повече време резултатът да се прояви.

Професор Блументал споделя:

“Въпреки че не знаем за какво физическата интензивност дава такава изгода, това изследване демонстрира, че упражненията би трябвало да се смятат за надеждна форма на лекуване за тези пациенти.

Почти една трета от депресивните пациенти по принцип не реагират на медикаменти, а при други те могат да причинят нежелани странични резултати.

Физическите извършения би трябвало да бъдат зачетени като използвана алтернатива. ”

Физическата интензивност може да бъде изключително потребна, тъй като по този начин хората поемат дейна роля, вместо да одобряват хапче пасивно, изяснява още професор Блументал:

“Приемът на лекарства е доста въздържан. Пациентите, които се упражняваха, получиха по-голямо чувство за надзор над положението си и по-високо възприятие за достижение.

Те се усещаха по-уверени в себе си и имаха по-високо самочувствие, тъй като успяваха да го реализиран сами и отдаваха подобрението си на способността си да се упражняват.

Тези открития могат да трансформират метода, по който някои от депресивните пациенти биват лекувани, изключително тези, които не се интересуват от приемането на антидепресанти.

Тези медикаменти са потвърдили своята успеваемост, само че доста хора желаят да избегнат страничните резултати и търсят по-естествен метод да се почувстват по-добре ”.

По публикацията работи: Елиза Трайкова

Инфо: https://psychology.framar.bg

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР