Бързоразвалящите се продукти, предназначени за училищните схеми „Плод и мляко“,

...
Бързоразвалящите се продукти, предназначени за училищните схеми „Плод и мляко“,
Коментари Харесай

Даряват подлежащи на разваляне продукти от училищната програма Плод и мляко

Бързоразвалящите се артикули, предопределени за учебните схеми „ Плод и мляко “, могат да се дарят на Българския червен кръст или на Хранителната банка. От Държавен фонд „ Земеделие “ твърдят, че доставчиците няма да търпят финансови загуби и ще получат заплащанията си по схемите.

Заради онлайн образованието, към което минаха част от учениците, доставките от плодове, зеленчуци и месни артикули не могат да стигнат до тях. За да не се скапват, министърът на земеделието е издал заповед, с която позволява даряването им на Червения кръст или хранителната банка.

Дарените артикули би трябвало да бъдат регистрирани в поръчките за заплащане, които утвърдени снабдители подават към фонд „ Земеделие “ като към поръчката за заплащане се ползва документ, доказващ, че продуктите са закупени или създадени за доставка по график преди първия ден на въвеждането на възбраната за образование в учебно заведение.
свързани новини21892на 10.06.2020
Заявителят би трябвало да уточни къде тъкмо е дарил продуктите, а количествата им би трябвало да дават отговор на броя контрактувани доставки за учениците.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР