Бързо предаваемият вариант Омикрон може да причини средно по-малко тежко

...
Бързо предаваемият вариант Омикрон може да причини средно по-малко тежко
Коментари Харесай

В САЩ очакват между 50 000 и 300 000 жертви на Омикрон до средата на март

Бързо предаваемият вид Омикрон може да аргументи приблизително по-малко тежко заболяване, само че смъртните случаи от COVID-19 в Съединени американски щати се усилват и предвиждат, че сред 50 000 и 300 000 американци могат да загинат, до момента в който вълната спадне в средата на март , оповестява " Асошиейтед прес ".

Смъртните случаи от COVID-19 измежду старческите домове жителите започнаха леко да нарастват преди две седмици, макар че към момента с темпове 10 пъти по-малко от предходната година, преди множеството поданици да бъдат имунизирани.

Въпреки признаците, че Омикрон предизвиква приблизително по-леко заболяване, невижданото равнище на зараза, разпространяваща се в страната, като случаите към момента се усилват в доста щати, значи, че доста уязвими хора ще се разболеят тежко . Ако по-високият завършек на прогнозите се реализира, това ще усили общите смъртни случаи в Съединени американски щати от COVID-19 над 1 милион до началото на пролетта.

" Много хора ще загинат заради степента на предаване на омикрон ", сподели епидемиологът от Университета на Южна Флорида Джейсън Салеми. " За страдание ще се утежни, преди да стане по-добре . "

Моргите стартират да изчерпват потенциала си в окръг Джонсън, Канзас, сподели доктор Санми Ареола, шеф на здравния отдел. По-голямата част от умрелите са неимунизирани .

Но концепцията, че като цяло по-малко тежък вид към момента може да отнеме живота на хиляди хора, е мъчно да се съобщи на здравните специалисти. Математиката - че дребен % от доста огромен брой инфекции може да докара до доста огромен брой смъртни случаи - е мъчно да се пресъздава.

 Путин предизвести: Русия има две седмици да се приготви за вълната от Омикрон
Путин предизвести: Русия има две седмици да се приготви за вълната от Омикрон

Страната се оказа в " извънредно сложна обстановка "

" Като цяло ще виждате повече заболели хора, даже в случай че вие като субект имате по-малък късмет да се разболеете ", сподели Катриона Ший от Пенсилванския държавен университет, която управлява екип, който сплотява няколко модела на пандемия и споделя комбинирани прогнози с Белия дом.

Вълната от смъртни случаи , насочваща се към Съединените щати, ще нарасне в края на януари или началото на февруари , сподели Ший. В началото на февруари седмичните смъртни случаи биха могли да се равняват или да надвишават делта пика и евентуално даже да надминат предходния пик на смъртните случаи в Съединени американски щати предходната година.

Някаква незнайна част от тези смъртни случаи са измежду хора, инфектирани с делта разновидността, само че специалистите споделят, че омикрон също лишава животи. " Това е движено от омикрон ", сподели Ший за идната вълна от смъртни случаи. Комбинираните модели проектират, че 1,5 милиона американци ще бъдат приети в болница, а 191 000 ще са жертвите от средата на декември доникъде на март . Като се вземе поради несигурността в моделите , смъртните случаи в Съединени американски щати по време на омикрон вълната могат да варират от 58 000 до 305 000 .

И въпреки всичко, става все по-ясно, че рискът от омикрон е по-нисък, в сравнение с от предходните разновидности. Нови доказателства от близо 70 000 пациенти в Южна Калифорния допускат, че омикрон предизвиква по-леко заболяване от делта .

Проучване, оповестено онлайн и представено по време на неотдавнашен брифинг в Белия дом, откри, че пациентите с омикрон имат 53% по-нисък риск от хоспитализация с респираторни признаци, 74% по-нисък риск от приемане в интензивно поделение и 91% по-нисък риск от гибел . Проучването, което към момента не е тествано, идва от откриватели от Kaiser Permanente и Калифорнийския университет в Бъркли.

" Трудно ми е да кажа, че това е добра вест ", сподели съавторът на проучването Сара Й. Тартоф, откривател на Kaiser Permanente. " Може би има положителни вести в смисъл, че в случай че сте инфектирани, възможностите ви да се разболеете съществено са понижени, само че от социална позиция това е доста тежко задължение за нас. Ситуацията остава сериозна и би трябвало да поддържаме практики и държание, за които знаем, че ни пазят . "

Претоварените лечебни заведения също могат да допринесат за повече смъртни случаи , сподели Марк Липсич от Harvard T.H. по публично здраве и теоретичен шеф на центъра за прогнозиране на Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите.

" На места с извънредно малко личен състав и претоварване с пациенти , както ни споделят медицинските експерти, качеството на грижите стартира да страда ", сподели Липсич. " Това също може да докара до по-високи равнища на смъртност , само че това не е в нито един от моделите, за които знам. "
 СЗО: Омикрон е изключително рисков за неимунизирани
СЗО: Омикрон е изключително рисков за неимунизирани

Огромното болшинство от хората, признати в лечебни заведения по света, са неваксинирани
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР