Бързо движещ се ураган приближава американския щат Флорида, предаде Асошиейтед

...
Бързо движещ се ураган приближава американския щат Флорида, предаде Асошиейтед
Коментари Харесай

Бурята Хелън се усили до ураган, приближава Флорида

Б ързо движещ се вихър доближава американския щат Флорида, съобщи Асошиейтед прес.

Бурята с името " Хелън " прерасна през вчерашния ден в вихър, като метеоролози предизвестяват, че при прекосяването си през Мексиканския залив по посока на южния щат на Съединени американски щати рисковото метеорологично събитие може да набере още по-голяма мощ.

— Pris Alc (@alpris88)
Приближаването на стихията стана причина за евакуация на хора, затваряне на учебни заведения и оповестяване на изключителни положения във Флорида и Джорджия.

Ураганът се намира на към 500 км югозападно от Тампа, Флорида, а скоростта напразно му доближава до 140 км/ч, по данни на Националния център на Съединени американски щати за проучване на ураганите. Според метеоролозите окото на урагана ще връхлети Флорида в региона на Биг Бенд на северозападното крайбрежие на щата най-късно през днешния ден.

18Z HWRF takes cat 4 right up through the Big Bend of Florida. Unsurviveable storm surge in Apalachee Bay.
— BobbyBoyd1946 ⛪️ (@bobby_boyd1946)
Центърът издаде предизвестия за заплаха от вихър за част от полуостров Юкатан в Мексико и северозападната брегова линия на Флорида, където са вероятни талази с височина от до 6,1 м.

Междувременно друга тропическа стихия, " Джон ", се чака още веднъж да прерасне в вихър и да заплаши още един път западното мексиканско крайбрежие.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР