Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън е загрижена“, че

...
Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън е загрижена“, че
Коментари Харесай

WSJ: САЩ не са впечатлени от плана на Зеленски

Администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън е " загрижена “, че проектът на украинския водач Володимир Зеленски за продобиване на войната с Русия няма цялостна тактика и се концентрира върху даването на повече оръжия и премахването на рестриктивните мерки върху ракетите с огромен обхват, написа The Wall Street Journal.

Преди срещата Байдън-Зеленски високопоставени американски и европейски чиновници, осведомени с проекта, са споделили, че той не предлага явен път към победа за Украйна, изключително откакто съветските сили постепенно, само че несъмнено настъпват на фронта, предава " Фокус ".

" Не съм впечатлен, няма доста нови неща “, разяснява почитан чиновник във Вашингтон.

WSJ отбелязва, че Съединени американски щати и Украйна са се оказали в решителен миг от войната, без да имат обща визия. Разногласията сред Киев и Вашингтон идват и на фона на тези сред Съединени американски щати и техните съдружници по отношение на премахването на рестриктивните мерки за нанасяне на удари надълбоко в Русия от Украйна, със западни ракети с огромен обхват.

Съединени американски щати би трябвало да дадат " зелена светлина “ на Киев по какъв начин да употребява предоставените му оръжия, разясни по-рано финландският президент Александър Стуб.



Байдън от месеци отхвърля да отстъпи на отдавнашното искане на Украйна да отстрани рестриктивните мерки върху потреблението на ракети с огромен обхват за удари по съветска територия.

Позицията на Съединени американски щати се сблъска с твърда съпротива от редица европейски водачи, които считат, че след две и половина години Украйна е спечелила правото да се опълчи гладко на съветските войски. Говорейки в коридорите на Общото заседание на Организация на обединените нации тази седмица, някои международни водачи изрекоха отчаяние.

В същото време немският канцлер Олаф Шолц поддържа нежеланието на Байдън.

В речта си пред Организация на обединените нации Зеленски предизвести за бъдещи закани от Русия против украинската енергийна инфраструктура и нуклеарни електроцентрали.

Американски и европейски чиновници настояват, че зад кулисите Зеленски е показал максималистично предложение, надявайки се, че Съединени американски щати и техните съдружници ще дадат на Киев всичко, което желае.

В същото време се оповестява, че настоящото предложение на Зеленски е разочаровало съветниците на Байдън, които пътуваха до Киев през последните седмици и бяха осведомени за детайлите на проекта.

Те са се надявали да чуят нещо осезаемо, което администрацията на Байдън може да поддържа до края на мандата си.

Украинският проект като цяло покрива потребностите на войските на бойното поле, политическите и стопански промени в Украйна, акцентира чиновник на Държавния департамент във вторник.

Но американски и европейски представители са на мнение, че най-подробната част от проекта е първата фаза - претенции, свързани с оръжия, до момента в който други основни детайли са по-малко съответни.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР