Бързият влак по линията София-Варна дерайлира в района на гара

...
Бързият влак по линията София-Варна дерайлира в района на гара
Коментари Харесай

Нощен кошмар край Своге: Влакът София-Варна дерайлира, чудо спасява 237 пътници

Бързият трен по линията София-Варна дерайлира в региона на гара Своге. Инцидентът се случи към 00:05 часа нощес , когато композицията понижила скоростта си наоколо до гарата, което избавя 237-те пасажери от по-сериозни последици.

При влизане в гара Своге на нощния бърз трен №2627 от София за Варна на стрелките преди гарата първият вагон от композицията излиза от релсите с втората талига. При обстановката не е имало предпоставки за застрашаване сигурността на пасажерите. Веднага е основана организация за транспорт на пътуващите във влака, които са превозени до гара Мездра с обезпечен мотрисен трен.

В гара Мездра е готова нова комбинация, с която пасажерите са траяли своето пътешестване към Варна . Влакът е отпътувал от гара Мездра в 03:25 ч. със 177 минути забавяне.

Пътниците описват , че първо са усетили мощна осцилация, преди един от вагоните да излезе от релсите. Въпреки че случаят е бил неочакван, влакът се е движел постепенно, което доста понижава риска от пострадвания.

На място в гара Своге се прави оглед за изясняване на аргументите за излизането на вагона от релсите. Движението на влаковете през гарата е възобновено в 03:50 часа.

НКЖИ с отговор на рецензиите на железопътния специалист Варужан Апелян за търсенето на фрагменти

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР