Бързите антигенни тестове и на десетимата българи, пристигнали тази вечер

...
Бързите антигенни тестове и на десетимата българи, пристигнали тази вечер
Коментари Харесай

И десетимата българи, прибрали се от Южна Африка, са с отрицателни тестове за COVID-19

Бързите антигенни проби и на десетимата българи, пристигнали довечера от Република Южна Африка на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дунав мост " при Русе, са негативни, оповестиха от Регионалната здравна ревизия.
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 73
Сънародниците ни дойдоха малко преди 19 ч. на граничния пункт " Дунав мост " с микробус. Трима от тях са от Русе, а останалите - от София.

Въпреки че резултатът им е негативен, всеки от тях ще бъде подложен за 10 дни под карантина.

" След като изтече този интервал, сред десетия и дванадесетия ден те ще би трябвало да си създадат и PCR-тест. Ако резултатът е негативен, ще бъдат освободени от карантината ", обясниха от Регионалната здравна ревизия.

Една от пътуващите е Миглена Христова от Русе. Притеснила се, когато схванала, че полетът ѝ е анулиран. След това научила от българските вести, че Румъния провежда полет за своите сънародници от ЮАР.

" Разговаряхме с посолствата на България в ЮАР и в Румъния. Всички бяха доста проведени. Благодарим на външното министерство на Румъния, че ни извозиха. В ЮАР ситуацията е доста спокойна и няма подобен стрес, както е в България. Всички сме здрави, най-малко по този начин се усещаме. Ще спазим карантината, защото това са разпоредбите ", сподели Христова.

Неделина от София, която също е една от пасажерите, изясни, че на място там не е имало суматоха. Тя е била на отмора в ЮАР.

" Обадиха ми се от България, с цел да ми оповестят за полета. Благодарна съм на румънските управляващи и на посолствата на България в ЮАР и в Румъния за бързата организация. Целта беше да се приберем. Всички българи са качени с негативен PCR-тест на самолета ", сподели Неделина, само че пита по какъв начин в този момент да се придвижат до София.

" Всеки би трябвало да се избавя както може, а сме карантинирани. Всеки би трябвало да извика персонален превоз, тъй като на публичен превоз не е обикновено. Къде е организацията за извозването ни до София, с цел да бъдат защитени и други жители от вероятно заразяване. Ще пътувам с персонален превоз до София ", сподели тя, представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 73  FDA на Съединени американски щати прави оценка успеваемостта на Коронавирус имунизациите против разновидността Омикрон FDA на Съединени американски щати прави оценка успеваемостта на Коронавирус имунизациите против разновидността Омикрон  Акад. Петрунов: Бустерната доза дава по-голяма отбрана против „ Омикрон “ Акад. Петрунов: Бустерната доза дава по-голяма отбрана против „ Омикрон “  Евакуираните от Южна Африка българи кацнаха във военна база в Румъния Евакуираните от Южна Африка българи кацнаха във военна база в Румъния
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР