Бързината е решаваща за спасяването на живот при катастрофа Смелите

...
Бързината е решаваща за спасяването на живот при катастрофа Смелите
Коментари Харесай

Смелите Андрея и Яница гасиха огън в ЦДГ Щурче

Бързината е решаваща за спасяването на живот при злополука

Смелите девойки Андрея и Яница гасиха огън в ЦДГ " Щурче ". Момиченцата от дребната група на забавачката не се изплашиха от мощната бликам на пожарникарския маркуч и пръскаха с него елхата в дваора на градината. Повечето момчета от огромната група също се престрашиха и пръскаха по въображаемия огън в двора.

Заради идния на следващия ден празник на пожарната, два екипа огнеборци направиха проява пред възпитаниците на " Щурче ". Те проиграха с малчуганите и учителките по какъв начин би трябвало да се работи при възможен пожар в градината. Децата би трябвало оптимално бързо да се изведат от постройката. Всяко дете би трябвало да внимава за другарчето си, а възпитателките би трябвало незабавно да ревизират по лист дали всички деца са напуснали забавачката и да докаладват на пожарникарите при идването им.

Въпреки това ние сме длъжни да проверим в пространствата дали няма останали дечица или личен състав, сподели контрольор Веселин Бекяров. При сигнал за пожар в детско заведение тръгваме постоянно два автомобила, тъй като единият минава от едната страна и обезпечава бързата евакуация на децата, която би трябвало да стане до 5 минути. Другият екип разпъва маркучите и стартира да гаси, добави инспекторът.

Пожарникарите демонстрираха по какъв начин се гаси огън, качиха ги в пожарникарския камион, дадоха им да сложат защитните шлемове. Малкият Калоян, който е бил най-въодушевен от визитата на пожарникарите, се изплаши от огромния шлем и отхвърли да го постави. Това не пречи на момчето да си мечтае да стане като огромен огнеборец, тъй като и татко му е подобен.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР