Бързата капитулация на правителствените сили и падането на Кабул е

...
Бързата капитулация на правителствените сили и падането на Кабул е
Коментари Харесай

Бивш афганистански военен: Капитулацията на Кабул беше замислена преди 2-3 години

Бързата капитулация на държавните сили и рухването на Кабул е „ сюжет, квалифициран от афганистанските водачи. Това е авансово замислено още преди 2-3 години, когато започнаха договарянията талибаните “, счита някогашният афганистански офицер Абдул Рахман.

„ Никой не знае какво се споразумя предходният американски президент Тръмп с талибаните. Байдън е бил подложен пред приключен факт “. Така Рахман изяснява американското евакуиране от Афганистан.

„ Афганистан не беше подготвен за това ръководство. Не беше подготвен за народна власт. Огромен % от хората са необразовани и религията има огромно въздействие. Народът, когато са идвали руснаците, те ги одобриха добре с открити гърди, само че те не съумяха да ръководят страната толкоз елементарно. Американците направиха същата неточност “, разяснява Рахман.
Снимка: btvnovinite.bg
Бившият боен продължава да поддържа контакт с роднините си в Афганистан и по техните думи обстановката там не е добра: „ Не се усещат комфортно. Всички са затворени у дома. Жените нямат право да излизат на открито, нямаш право да слушаш музика. Това е, което слушам от тях “.ю

Сега топката е в полето на талибаните, водят се договаряния със съпротивата, ръководени от сина на Шах Масуд. Невъзможно е „ еднопартийно или едноетностно ръководство “ в Афганистан, безапелационен е Рахман.

За финален път той е бил в Афганистан през 2012 година дружно с българския контингент в страната. По думите му нашите сънародници са били признати доста добре там, за разлика от други народи, „ които не са можели да си покажат носа на вън “. Българските инструктори са създали за афганистанската войска и общество, и той им е признателен за това.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР