Бърз тест, подобен на този за бременност, установява в рамките

...
Бърз тест, подобен на този за бременност, установява в рамките
Коментари Харесай

Бърз тест показва за 15 минути дали си болен от грип

Бърз тест, сходен на този за бременност, открива в границите на 15 минути дали обещано сезонно вирусно заболяване е грип. Разходите за него обаче не се поемат от Здравната каса. Цената, която пациентът би трябвало да заплати в аптеката, е сред 15 и 20 лв..

Тестовете се назначават от лекуващия доктор в случаите, когато има подозрение и спомагат за провеждането на вярната терапия със съответните противовирусни препарати. В множеството случаи грипът е ясно отличим. Той стартира ненадейно, като началото му е остро, с висока температура, настинка, общо неразположение. Пациентите са извънредно отпаднали и нямат вкус. Водещи са прояви като хрема, суха мъчителна кашлица, болки в гърлото. Ако имате такива признаци, незабавно се обърнете към доктор.

Един от главните проблеми при грипа е неправилното лекуване. Много хора не посещават лекар и прибягват до самолечение с антибиотици. Антибиотиците се дават единствено по лекарско наставление и само при съществуването на бактериална зараза, която може да се появи като затруднение.
При заразяване е належащо да се стартира навременно лекуване с потвърдили своята успеваемост противогрипни средства, каквито са ремантадин и тамифлу.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР