Барселона записа трети пореден успех в Евролигата. В своята Палау

...
Барселона записа трети пореден успех в Евролигата. В своята Палау
Коментари Харесай

Барселона победи Олимпиакос и записа трети пореден успех в Евролигата

Барселона записа трети следващ триумф в Евролигата. В своята „ Палау Блауграна “ тимът на Роджър Гримау надигра Олимпиакос с 86:78 в среща от 20-ия кръг на шампионата.

Гръцкият отбор се върна в мача от пасив от 15 точки и посредством Алек Питърс, Шакил МакKисик и Айзея Кенън и съумяха да понижат изоставането си на 78:81 1.44 минути преди края. Успешни стрелби на Никола Калинич и Томаш Саторански осигуриха триумфа на Барселона с 86:78.

„ Много равносилен мач. И двата тима се защитаваха доста добре. Мисля, че се подобряваме от ден на ден. Доволен съм от успехите, които имаме тук в Палау “, сподели след срещата треньорът на Барса.

Джабари Паркър се регистрира с 21 точки за Барселона. Уили Ернангомес добави 16 и 5 битки. С по 13 точки завършиха Томаш Саторански и Никола Калинич, като първият записа на сметката си и 5 битки.

„ Олимпиакос е тим от шампионски диаметър в Евролигата. Те в никакъв случай не се отхвърлят. Радвам се, че успяхме да се защитим добре в края, тъй като офанзивата не ни оказа помощ в края на мача. Успяхме да спечелим мача. Много е значимо да продължим да прибавяме домашен победи “, разяснява след триумфа Саторански.

Алек Питърс бе най-резултатен за Олимпиакос с 22 точки. Найджъл Уилямс-Гос приключи с 12 и 5 асистенции.

Каталунците са с баланс от 14-6 и са втори в класирането, до момента в който гръцкият гранд има в актива си 11 победи и 9 загуби, и заема седмото място.

В идващия кръг на 12 януари Барселона ще играе против Жалгирис, а Олимпиакос ще спори с Баскония с българския национал Коди Милър-Макинтайър.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР