Барселона спечели с 3:2 при визитата си на Валенсия в

...
Барселона спечели с 3:2 при визитата си на Валенсия в
Коментари Харесай

Барселона изравни Реал Мадрид след трудна победа над Валенсия

Барселона завоюва с 3:2 при визитата си на Валенсия в мач от 34-ия кръг на испанската Ла Лига, изравнявайки се по точки с Реал (Мадрид). Каталунците и „ кралете “ изостават на две точки от водача Атлетико (Мадрид), който гостува на „ Камп Ноу “ в идващия кръг.

Футболистите на Роналд Куман преобладаваха, само че първоначално пропуски направиха Педри и Араухо, чийто удар бе избавен от Яспер Силесен. Последва обстановка, при която останаха подозрения за дузпа в интерес на гостите за нарушаване против Педри, само че не последва съдийски сигнал.

Гая и Урош Рачич заплашиха вратата на Марк-Андре тер Щеген, само че немският пазач беше на мястото си. В 40-ата минута Педри се размина с топката наоколо до голлинията и това бе последната по-интересна обстановка за първата част.

Скоро след почивката Паулища (50) изведе „ прилепите “ напред в резултата след центриране на Карлос Солер от корнер. Каталунците претендираха за нарушаване против вратаря при битката за място при центрирането, само че не получиха такова. Тер Щеген се сблъска със своя съотборник Педри и леко с Тиери Корея от домакините, след което падна на земята, само че съдиите решиха, че голът е постоянен.

Пет минути след гола бранителят Тони Лато игра с ръка в наказателното си поле и последва дузпа за гостите. Лео Меси извърши удара от бялата точка, само че вратарят Силесен избави. Педри направи добавка и бранител спря топката пред голлинията, а най-после Меси с мощен удар от близко изравни за 1:1. Антоан Гризман (63) вкара втория гол за гостите на празна врата след избавяне на Силесон при удар с глава на Френки де Йонг.

Лионел Меси (69) усили преднината на каталунците с акуратен шут от директен свободен удар и рикошет в гредата. Домакините обаче върнаха интригата с хубав гол на Карлос Солер (83), който насочи бомбен удар от далечна отдалеченост и не остави шансове за Тер Щеген. До края на мача опитите на „ прилепите “ да изравнят останаха без триумф.

След успеха си Барселона събра 74 точки и се изравни с Реал (Мадрид) на второто място. Валенсия е на 14-а позиция с 36 пункта.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР