Барселона ще заведе дело срещу бивш вицепрезидент, който обвини клуба

...
Барселона ще заведе дело срещу бивш вицепрезидент, който обвини клуба
Коментари Харесай

Барселона завежда дело срещу бившия вицепрезидент Русо

Барселона ще заведе дело против някогашен вицепрезидент, който упрекна клуба в корупция измежду управителните органи, оповестиха от първенците на Ла Лига.

Миналата седмица каталунците отхвърлиха обвиняванията, отправени от страни на Емили Русо, който бе един от шестимата шефове, подали оставката си в четвъртък, че някой в клуба е „ откраднал пари от клубната каса “. „ Бордът на шефовете изрично отхвърля всяко деяние, което може да бъде разказано като корупция и се съгласи да прибегне до съответните законови ограничения. Барселона не може да толерира обвиняванията, които съществено вредят на репутацията на институцията. Криминалните дейности, които ще бъдат взети, са в отбрана достойнството на клуба и неговите чиновници. Съществуването на одит би трябвало да постави завършек на този проблем “, се споделя в клубно изказване.

Обвиненията на Русо са съсредоточени върху несъгласията в обществените мрежи през февруари, когато Барселона бе упрекната в назначението на компанията I3 Ventures, с цел да дискредитира съперниците на клубния президент Хосеп Мария Бартомеу онлайн, в това число играчи като Лионел Меси и Жерар Пике. „ Ако инспекторите ни кажат, че разноските по тези услуги е 100 000 евро и ние сме платили за тях 1 милион, това значи, че някой си е присвоил от тези средства “, показа Русо за стратегия RAC1 в петък. Бартомеу приключи контракта с компанията през февруари.

Клубът добави в изказването си, че одитът на договорите на клуба в обществените мрежи от страна на PriceWaterhouseCoopers бил занимателен от пандемията от ковид. „ Настоящата тревожна конюнктура вследствие на COVID-19 повлия на развиването на избрани аналитични процедури “. Новината за правосъдния развой против Русо е следващият епизод в политическата рецесия в клуба под управлението на Бартомеу. Всички шестима шефове, подали своите оставки, прикани за преждевременното осъществяване на президентски избори в клуба, които в началото бяха планувани за 2021. Русо бе назначен за вицепрезидент през януари и бе считан за водещ претендент да наследи Бартомеу, който не може да се кандидатира за нов мандат. Вместо това, той напусна клуба дружно с вицепрезидента Енрике Томбас, както и шефовете Силвио Елиас, Хосеп Понт, Жорди Калсамилия и Мария Тейксидор.

Клубът разгласи и промени в Борда на шефовете. Жорди Моа бе назначен за вицепрезидент по стопанска система и правдивост, Пау Виланова за институционален вицепрезидент, Ориол Томас за вицепрезидент на рекламата, Марта Плана за секретар и Давид Белвер, отговарящ за клубната хазна. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР