Барселона и Ювентус не успяха да затворят окончателно Група D

...
Барселона и Ювентус не успяха да затворят окончателно Група D
Коментари Харесай

Барса и Юве ще трябва да почакат за класиране

Барселона и Ювентус не съумяха да затворят дефинитивно Група D в Шампионската лига, откакто и двата любимеца не съумяха да вземат по повече от точка при гостуванията си надлежно в Пирея и Лисабон.

Барса направи единствено 0:0 в Гърция против Олимпиакос, а Ювентус изравни за крайното 1:1 против Спортинг в Португалия.

Така Барселона е водач в групата с 10 точки, втори е Ювентус със 7, Спортинг има 4, а Олимпиакос взе първата си точка, два кръга преди края на битката в групата.

Разбира се, Барса и Ювинтус остават безспорните любимци за излизане от тази група.

В Пирея мачът стартира с предстоящ напън за каталунците, които натиснаха през цялото време, само че изпаднаха два-три пъти в засади в голови обстановки.

Олимпиакос се опитваше да отвърна въпреки и рядко и в 14-ата минута претендираха за дузпа за намеса на Умтити против Абделауи.

При друга контра Костас Фортунис изскочи рисково, само че стреля право в Тер Стеген.

Барса продължи да господства, само че и на моменти да изпитва напрежение при ответните офанзиви на домакините. Така или другояче никой от двата тима не съумя да стигне до гола през първото полувреме и то завърши 0:0.

В самия завършек на първата част мускулна травма получи Сержи Роберто и той е наложително сменен от Деулофеу.

Мачът продължи в същото русло и след почивката. Барселона атакуваше, Олимпиакос се бранеше проведено и контрираше рядко.

В 62-ата минута след офанзива на Суарес и Меси аржентинецът стреля от доста преференциална позиция, само че направи сериозен пропуск.

В 80-ата минута Луис Суарес опита да трансферира вратаря, само че топката тупна върху напречната греда на гръцката врата.

Буйните локални почитатели по всякакъв начин опитваха да оказват помощ на своите да докопат най-малко точката – било с мощни дюдюкяния или с писклив тон от странна сирена.

В Португалия лисабонските „ лъвове “ стигнаха до ранен гол. В 20-ата минута Бруно Сезар стигна до удар по отбитата от Буфон топка и тя влетя във вратата му – 1:0 за Спортинг.

Ювентус имаше шанса да отговори незабавно, само че Сами Кедира изпрати топката малко настрана от вратата.

Нищо значително не се случи повече до почивката, която пристигна при гол задатък за португалците.

Бруно Фернандеш имаше опцията да повиши в 61-ата минута, само че пропусна съвършен късмет за Спортинг. Веднага по-късно той изведе Бас Дост, само че и холандецът не съумя да порази Буфон.

В 69-ата минута пристигна ред на Руи Патрисио да отразява сериозна заплаха пред своята врата.

Десет минути по-късно обаче Ювентус изравни посредством голаджията си Гонсало Игуаин и Юве изравни – 1:1. И това се оказа крайният резултат в срещата.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР