Барселона и Реал (Мадрид) излизат един срещу друг в най-завързаното

...
Барселона и Реал (Мадрид) излизат един срещу друг в най-завързаното
Коментари Харесай

Кой ще бъде номер едно? Ел Класико дава отговор на всички важни въпроси на върха в Ла Лига

Барселона и Реал (Мадрид) излизат един против различен в най-завързаното и изравнено издание на Ел Класико от много години насам. Срещата трябваше да се играе още през октомври, само че бе отсрочена поради политическите митинги в Каталуния.

Балансът на силите е 50 на 50, откакто двата тима се събраха на върха в класирането с по 35 точки. При реализаторите също има цялостен паритет.
 Снимка 450262
Източник:

Карим Бензема и Лео Меси са водачи през 2019/20 с по 12 гола в конкуренцията " Пичичи ". Освен това и двата отбора копираха резултатите си в последния кръг на Ла Лига - " белия балет " направи 1:1 като посетител на Валенсия в неделя, а Барса свърши 2:2 на терена на Реал Сосиедад в събота.
 Реал Сосиедад и Барселона приключиха наедно 2:2
Тер Щеген провали Барселона в Сан Себастиан

" Каталунците " приключиха 2:2 против Реал Сосиедад

Двата мача си приличаха и по това, че " блаугранас " и " лос бланкос " изоставаха в резултата, само че в последна сметка съумяха да стигнат до точката.
 Валенсия и Реал (Мадрид) приключиха наедно 1:1
Реал (Мадирд) си потегли с точка от " Местая " след неповторима драма с Валенсия

" Кралете " се изравниха по точки с Барселона

" Кралският " клуб въпреки всичко е с едни гърди напред, защото влиза в мача след серия от 11 следващи мача без загуба във всички шампионати. Добрата моментна форма дава оптимизъм на гостите за още един мощен резултат в Ла Лига.
 Снимка 457066
Източник:

В свое изявление за " Марка " някогашният халф на Реал Шаби Алонсо регистрира огромния напредък в играта на отбора.

Друг плюс за Реал е традицията. Откакто е треньор на отбора от Мадрид, Зинедин Зидан в никакъв случай не е губил гостувания на Барса.

В 4 мача е записал 2 победи и 2 равенства. За днешното дерби белият лидер не може да разчита на петима контузени - Асенсио, Еден Азар, Лукас Васкес, Хамес Родригес и Марсело. Най-вероятно късмет за изява като титуляр ще получи Гарет Бейл. Напоследък уелсецът наподобява нежелателен в тима, само че този път тактиката на Зидан ще включва потреблението на неговата експедитивност.
 Снимка 396950
Източник:

От началото на акцията Барса е по-добър в офанзива с 43 против 33 гола, само че по-слаб в отбрана (20 против 12 допуснати). Не е изненада, че " белия балет " търси повече центрирания в наказателно поле (340 против 181), каталунците пробват повече пасове (10 484 против 8923), написа " Тема: Спорт ". В притежанието на топката Барса също има преимущество по отношение на Реал (64,1% против 58,4%), както и при успеваемостта на ударите (42,5% точни за Барса против 30,2% точни за Реал).
 Снимка 454167
Източник:

Барселона завоюва последните 2 трофеи в Ла Лига, само че в този момент пред противника от Мадрид се открива преференциален късмет да дръпне с 3 точки и да вземе значимо психическо преимущество в борбата за първото място. Прави усещане, че сега салдото в Ла Лига посред им също е безусловно еднакъв - по 72 победи.
 Снимка 452038
Източник:

Днешното дерби ще премине под знака на доста строги ограничения за сигурност. Причината са плануваните сепаратистки митинги в каталунската столица. С опазването на реда са ангажирани над 3000 чиновници.
 Меси: Реал идва на
Меси: Реал идва на " Камп Ноу " с концепцията да се пази, мъчно им е да запълнят празнината, оставена от Кристиано

Вижте какво още сподели водачът на Барса
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР