Барселона, фаворит №1 за спечелване на турнира Лига Европа, отпадна

...
Барселона, фаворит №1 за спечелване на турнира Лига Европа, отпадна
Коментари Харесай

Двойно поражение за “Барселона” - на трибуните и на терена

" Барселона ", любимец №1 за продобиване на шампионата Лига Европа, отпадна на четвъртфинал от немския " Айнтрахт ", записал една от най-големите победи в цялата си история.

Тимът от Франкфурт триумрифа на " Камп Ноу " с 3:2, по този начин е полуфиналист с общ резултат 4:3. Костич откри от дузпа още първоначално, а Рафаел Боре удвои преди почивката. В 67-ата Костич осъществя за 3:0, като удостоверение, че " Айнтрахт " не бе пристигнал в Каталуния, с цел да се снима на стадиона.

Съдията даде 11-минутно продължение, при започване на което Серхио Бускетс понижи, а в самия край Мемфис Депай бе прецизен от дузпа. Барса нямаше време за повече и отпадна горчиво.

А проваляне имаше и на трибуните, защото се оказа, че там имаше към 30 хиляди почитатели на " Айнтрахт " при дадени едвам 5000 билета на гостите. Общо 79 468 души имаше нощес на " Камп Ноу ", което значи, че повече от една трета са били на страната на немския тим, а това не се случва постоянно на тази сцена. Нещо повече - гостите постоянно надвикваха домакините.

Треньорът на " Барселона " Шави съобщи, че ситуацията на трибуните е повлияла на тима му, само че това не оправдава провалянето.

А президентът на клуба Жоан Лапорта съобщи, че се е почувствал " компрометиран и засегнат "

„ Честно казано, това, което се случи, ме кара да се усещам компрометиран и засегнат. Имаше доста последователи на противника и не толкоз доста наши.

Много скърбя за случилото се, съобщи Жоан Лапорта пред клубната телевизия на Барселона. - Можем да избегнем съответни обстановки, а занапред нататък ще бъдем доста по-стриктни. Няма да позволим сходно нещо да се случи още веднъж. “

Последното бе във връзка препродажбата на билети от локалните на техните съперници. По този метод те са посочили освен липса на интерес към шампионата, а най-вероятно са и спечелили пари.

А Германия имаше мощна вечер, защото и " Република България Лайпциг " продължава, като на полуфиналите двата тима се разминаха.
Резултати в Лига Европа
“Аталанта” (Италия) - “РБ Лайпциг” 0:2 (1:1 в първия мач)

“Барселона” - “Айнтрахт” (Франкфурт) 2:3 (1:1)

“Олимпик” (Лион) - “Уест Хем” 0:3 (1:1)

“Глазгоу Рейнджърс” - “Брага” 3:1 след продължения(0:1)

Полуфиналните двойки са:

“РБ Лайпциг” - “Рейнджърс”

“Уест Хем” - “Айнтрахт”

" Рома " записа безапелационна победа с 4:0 против " Бодьо Глимт " (Норвегия) в реванш от четвъртфиналите на Лигата на конференциите. Тимът на Жозе Моуриньо продължава напред с общ резултат 5:2, откакто загуби първата среща с 1:2.

Николо Дзаниоло вкара хеттрик за триумфа, а Тами Ейбрахам откри резултата в 5-ата минута. " Вълците " най-сетне съумяха да победят " Бодьо ". Двата отбора бяха дружно и в груповата фаза, където норвежците първо унизиха италианския отбор с 6:1, а след това направиха 2:2 на " Олимпико ".

Преди седмица скандинавците сътвориха поврат 2:1 в първия дуел от четвъртфиналите, само че в реванша бяха тотално надиграни.
Резултати в Лига на конференциите
ПСВ “Айндховен” - Лестър” 1:2 (0:0 в първия мач)

“Рома” - Бодьо Глимт” (Норвегия) 4:0 (1:2)

ПАОК (Солун) - “Олимпик” (Марсилия) 0:1 (1:2)

“Славия” (Прага) - “Фейенорд” 1:3 (3:3)

Полуфиналните двойки са:

“Лестър” - “Рома”

“Фейенорд” - “Олимпик” (Марсилия)
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР