Барселона е изправена пред нова правна заплаха от УЕФА, включително

...
Барселона е изправена пред нова правна заплаха от УЕФА, включително
Коментари Харесай

УЕФА разследва Барселона

Барселона е изправена пред нова правна опасност от УЕФА, в това число допустима възбрана за присъединяване в Шампионска лига, поради заплащанията на милиони долари към компания, обвързвана с испански съдийски чиновник, оповестиха испанските медии.

Европейската футболна централа стартира следствие по случая " Негрейра ", който към този момент се ревизира от прокурорите в Испания.

Правилата на Шампионската лига, които са в действие от април 2007 година, разрешават на УЕФА да лиши тимове от конкуренцията за един сезон, в случай че са взели участие в споразумяване на мачове.

УЕФА съобщи в четвъртък, че е поискала от дисциплинарните инспектори да " проведат следствие по отношение на евентуално нарушаване на правната рамка на УЕФА от ФК Барселона по отношение на така наречен случай " Негрейра ".

Съдебните документи демонстрират, че Барселона е платила 7,3 милиона евро в интервала 2001-18 година на компанията на Хосе Мария Енрикес Негрейра, някогашен вицепрезидент на съдийската комисия на испанския футбол.

Прокуратурата в Испания публично упрекна Барселона в корупция в спорта и подправяне на документи. Съдия-следовател ще реши дали това ще докара до покачване на обвиняване.

Все още не са оповестени доказателства, че съдиите или обособени мачове фактически са били манипулирани.

Барселона отхвърля всевъзможни непозволени дейности или спор на ползи, заявявайки, че е плащала за механически отчети на съдиите, само че в никакъв случай не се е опитвала да повлияе на техните решения в мачовете.

Всяко доказателство за манипулирани мачове през последните 16 години може да накара УЕФА да изключи Барселона от своите шампионати за една година и да стартира дисциплинарно дело.

Барселона има преднина от 12 точки в испанското състезание и сигурно ще се класира за идващия сезон в Шампионската лига - влизане, което би осигурило десетки милиони евро на клуба, който означи рекордни загуби предходната година.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР