Барселона допусна втора поредна грешна стъпка в Ла Лига, завършвайки

...
Барселона допусна втора поредна грешна стъпка в Ла Лига, завършвайки
Коментари Харесай

Хетафе удържа 0:0 с Барселона

Барселона позволи втора поредна неверна стъпка в Ла Лига, завършвайки 0:0 като посетител на Хетафе в дуел от 29-ия кръг на шампионата. 

Въпреки второто следващо нулево тъждество каталунците не престават да са на първа позиция в класирането с задатък от 11 точки пред втория Реал Мадрид. Хетафе е 15-и с 31 точки.  

Шави получи неприятни вести още в 16-ата минута, когато трябваше да размени Сержи Роберто поради травма - в игра се появи Ерик Гарсия.  В 26-ата минута Рафиня напредна с топка в крайници, само че след удара му топката се отби в левия непряк дирек, а при добавката на Алехандро Балде още веднъж левия непряк дирек бе асистент на Давид Сориа. 

В края на първата част Сориа се регистрира със ужасно избавяне след удар с глава на Роберт Левандовски. В началото на втората част още веднъж Левандовски беше на добра позиция, само че стрреля неопределено с глава. 

Барселона бе по-активният тим на терена, само че отбраната на Хетафе се справяше с набезите на атакуващите играчи на каталунците. 

В 68-ата минута Шави извади Жорди Алба, който беше пуснал като крило и го размени с Феран Торес.  Четвърт час преди края на мача вратарят на Хетафе още веднъж се отличи с добра интервенция, откакто Рафиня стреля от границата на наказателното поле. В 77-ата минута Гави опитва изстрел от отдалеченост, само че настрана от вратата. 

В 79-ата минута Балде стреля от границата на наказателното поле над вратата, а три минути по-късно Рафиня центрира неопределено от директен свободен удар.  Три минути преди края на дуела Араухо сбърка, което разреши на Борха Майорал да стреля, само че за благополучие на каталунците неопределено. 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР