Барометърът DAT редовно следи броя на автомобилите в Германия. И дава постоянно

...
Барометърът DAT редовно следи броя на
автомобилите в Германия. И дава
постоянно
Коментари Харесай

Автомобилите с бензинови двигатели са далеч повече от останалите в Германия

Барометърът DAT постоянно следи броя на автомобилите в Германия. И дава постоянно доста забавни резултати не само за специалистите. Според последните данни в тази страна са регистрирани 48 248 584 автомобила, което е 1,1 % повече от година по-рано. Почти две трети от тях са бензинови мотори, една трета са с дизелов мотор, а едвам четири процента са от "други типове задвижвания ". В тях разделянето е на 57 % хибриди (включително леки хибриди), 25 процента газови транспортни средства и 18 процента чисти електрически коли.

„ Най-високите темпове на напредък в този момент са генерирани от чисто електрически автомобили (BEV) с плюс 126 % “, съгласно DAT. Предпочитаният вид задвижване варира в зависимост от групата на притежателите. Най-голямата е на частните лица с регистрирани 43 милиона коли. Там разпределението е 69 % за бензин, 28 процента за дизел и три % за "други ".

Ситуацията е доста друга за търговските притежатели (пет милиона коли) – при тях единствено 35 % са оборудвани с бензинов мотор. Не на последно място заради предимното им каране на дълги дистанции, преобладаващото болшинство (53 процента) се пада на дизела, а 12 % към този момент са за колите с различен вид задвижване. Данъчните преимущества за plug-in хибридите (PHEV) и чисто електрическите превозни средства (BEV) благоприятстват това.

В момента 37 % от всички автомобили в Германия дават отговор на най-високия сега стандарт за емисии Euro 6. Колите с Евро правила 1 до 4 все повече изчезват от хоризонта - преди пет години те бяха повече от половината. Бензиновите мотори са най-силно представени във всички групи, само че най-вече сред тази с евростандарти 1 до 4 с съвсем 14 милиона бройки.

„ Поради възходящото значение на автомобила заради пандемията и продължаващата напрегната обстановка на пазара на нови коли, употребяваните коли към момента са много известни “, показват от DAT. През първата половина на годината равнището на цените за тригодишни употребявани автомобили остана доста устойчиво.

От средата на годината има наклонност за покачване. Дилърите сега продават тригодишни коли с бензинови двигатели за 56,8 % от първата им ценова листа, а дизеловите коли за 54,1 %. Тази наклонност е забележима във всички сегменти на транспортните средства. Средновъзрастните SUV са изключително стабилни на остатъчна стойност.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР