Бъркаме с голямата лъжица в Instagram, за да извадим оттам

...
Бъркаме с голямата лъжица в Instagram, за да извадим оттам
Коментари Харесай

Как един софтуерен инженер ще ни накара да си оближем пръстите

Бъркаме с огромната лъжица в Instagram, с цел да извадим оттова хората, които вършат обществената мрежа по-вкусна. e поредност на lifestyle.bg за всички, които освен готвят, само че и снимат храната по-красив и апетитен метод.

Като доста деца и Елица Сърбева е обожавала да се навърта в кухнята, до момента в който бабите ѝ подготвят вечерята, разточват корите за баница или просто подправят гозбите. Именно тези моменти са и зрънцето, дало живот на интереса ѝ към кулинарията, който през днешния ден се показва в поддържането на кулинарен профил в Instagram и блог.

За Елица множеството професионални готвачи, фенове кулинари и блогъри имат едно общо нещо - спомените от детството и вкусната храна. Ето за какво тя има вяра, че пристрастеността към храната и готвенето се възпитават. Но пък в днешно време по-голямата част от младежите не следват образеца отпреди 30-40 години.

" Колкото и заразително и удовлетворяващо да е готвенето, за някои е доста по-лесно да изберат полуготова храна или да поръчат от ресторант ", споделя тя.

По специалност Елица е софтуерен инженер, а общо сред специалността си и кулинарията (но невинаги) намира в прецизността и търпението. " Разликата е, че едното е образно в пъти по-красиво за окото и носи наслаждение за сетивата. "

Пряма и директна към другите, тя е такава и към себе си. Осъзнава, че е сложен темперамент, само че се старае да не се взема на съществено, тъй като това постоянно не води до нищо положително. Убедена е, че не трябва да си вършим заключения от това, което виждаме в обществените мрежи, тъй като красивите фотоси от време на време подлъгват, че всичко е съвършено.

Профилът си в Instagram (CakeAndPancake) Елица Сърбева основава още преди години, само че относително от скоро се захваща съществено с поддържането му. Резултатът: над 18 000 почитатели все още.
 #FoodGram: Станка Стоянова и дефиницията ѝ за здравословно хранене
Здраве от градината – за какво сезонното хранене е най-хубавото за нас

Станка Стоянова за здравословното хранене, за диагнозата Хашимото и за развъждането на зеленчуци на село

И въпреки да отделя доста време и сила за приготвянето и снимането на всички вкусни неща за и профила си, вкъщи по-често залага на бързи, лесни и вкусни ястия.

" Обичаме доста всевъзможни супи, салати, тестени храни, най-различни дипове и разядки, които отлично се съчетават с самун с мая (какъвто боготворя да приготвям). "

Десертите също са част от менюто на фамилията ѝ, само че те остават за дните, в които не е толкоз натоварено и има задоволително време и предпочитание за приготвянето им.

Елица избира да употребява сезонни плодове и зеленчуци за ястията си. Млечните артикули, яйцата и захарта също са измежду най-често употребяваните от нея артикули. " В всекидневието по-рядко прибягвам към ексцентрични артикули и предписания. "

Кои са храните, които избягвате?

Избягвам модифицирани и полуготови артикули и постоянно чета наличието на етикета, в случай че закупувам чужд артикул. Човек би трябвало да може да вземе осведомено решение както за закупуване на фурна, по този начин и при избиране на консервирана царевица да вземем за пример.

Смятам, че е наложително човек да знае за какво едната е два пъти по-скъпа от друга и да е наясно какво поставя на масата и в чинията си. Избягвам магданоза, както и не сготвям прекомерно доста с месо. Предпочитам зеленчуците и с цел да подготвям някаква рецепта с месо или да похапвам на открито, би трябвало да съм сигурна, че ще е в действителност вкусно.
 #FoodGram - Жанина Митанкина потвърждава, че може да месиш самун с мая за 7-членно семейство всеки ден
Как се меси самун за седемчленно семейство всеки ден

Жанина Митанкина за кваса, за хляба и за развъждането на пет деца

Кое е най-трудното в поддържането на кулинарен профил?

Мога да кажа кое е най-лесното - започването. И може би наподобява като детска игра в очите на тези, които не се занимават с това.

Но тези, които поддържат кулинарен блог/сайт с всички обществени мрежи, готвят, пазарят (разбирайте да сортират даже малини една по една понякога), снимат, обработват фотоси, разказват предписания, а от време на време се занимават и с техническата част на уеб страницата, ангажират се и отделят от времето си, с цел да бъдат дейни на всички места... тъй че елементарно няма. Но удоволствието е в действителност огромно и трудът е удовлетворяващ.

Може ли всяка една храна да бъде снимана " вкусно "?

За мен да снимаш вкусно значи при типа на снимката/видеото да огладняваш. Да ти се прииска да вкусиш тук и в този момент, и да не може да почакаш даже секунда. Мисля, че всичко може да бъде снимано вкусно, стига да знаеш по какъв начин.
 #FoodGram – Гери Баева от MasterChef ни води оттатък рамките на вкусното
Отвъд рамките на вкусното – невероятният свят на Гери Баева от MasterChef

Гери споделя за провокациите да поддържаш кулинарен профил в Instagram, за вкусните десерти и триковете в кухнята

А кой е обичаният ви десерт?

Би било доста мъчно да назова единствено един. Обичам тирамису, всевъзможен чийзкейк, както и плодови и шоколадови десерти. Но в случай че мога да обобщя с " всички шоколадови десерти ", дано са те.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР