Барбусите са красиви рибки, които имат типична отличаваща украска с

...
Барбусите са красиви рибки, които имат типична отличаваща украска с
Коментари Харесай

С кои рибки могат да живеят барбусите?

Барбусите са красиви рибки, които имат типична отличаваща украска с черни линии. Те се срещат в разнообразни типове, като най-разпростраените от тях са ивичестият, огненият, суматренски барбус и барбус смешник.

Те се считат обаче за красиви побойници, защото са хищни рибки, приемащи за храна новородените рибки.

Поради тази причина не е целесъобразно съжителството сред барбусите и дребни рибки. Красивите побойници реагират остро и на компания като рибки с дълги опашки и воални плавници. Такива са бетите, гупита, скалариите, трихогастерите и други Барбусите нормално се хранят и с тези типове.

Съчетанието сред барбуси и скаларии не е целесъобразно – то не е хармонично, заради значителната разлика сред темпераментите на двете породи риби.

Названието побойници пасва на барбусите и поради техния враждебен темперамент. Типична поведенческа характерност е те да провеждат борби в своите пасажи. Не рядко те влизат в пререкания със същата порода или други породи.

В този миг нормално се заражда въпросът с кои риби да се съчетаят барбусите в аквариума. Отговорът, съгласно експерти, е просто да се провежда общуване сред няколко типа барбуси. Такава композиция е сред огненият и ивичестият тип.

А в случай че въпреки всичко желаете да съчетаете побойниците с други породи, то тогава заложете на типове като рибите клоуни, лабеото, гурамито, боциите, меченосците или пецилиите.

Барбусите са живи, издръжливи и цветни риби от семейство Cyprinidae. Всички те са риби, които се оправят най-добре, в случай че се държат на групи от най-малко пет или повече, тъй че имайте това поради, когато обмисляте размера на аквариума за тези риби. Повечето барбуси избират мека кисела вода, която е добре аерирана и малко по-хладна.

Тъй като барбусите са толкоз дейни, сътрудниците в аквариума би трябвало да са единствено типове, които могат да понасят буйни спътници. Рибите с дълги перки, по-специално, нормално не са най-хубавите сътрудници в аквариума за някои, като да вземем за пример тигровия бород. Селективното отглеждане обаче е основало разновидности с дълги перки на доста типове барбуси, в това число тигровите барбуси!

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР