Барби е по кината от вече от три седмици и

...
Барби е по кината от вече от три седмици и
Коментари Харесай

Филмът, който влезе в историята и счупи рекорди

" Барби " е по кината от към този момент от три седмици и надмина всички упования още през първия уикенд. В първите три дни след стартирането на огромен екран филмът на Грета Гъруиг завоюва цели 155 милиона $ в Съединени американски щати и сложи връх за най-печеливш дебют на филм, режисиран от жена.

Кой завоюва повече пари - " Барби " или " Опенхаймер "

Разликата все още е съвсем двойна

Миналата седмица " Барби " продължи да бележи доходи в бокс офиса и да държи водачеството пред  - филмът на Кристофър Нолан, с който споделиха една и съща премиерна дата.

Вече сме в третата седмица, в която облагите от билети и за двата кино лентата все по този начин се натрупат. И все по този начин захаросаният розов свят на известната кукла води пред историята на " бащата на атомната бомба ". Дори освен това - " Барби " влиза в историята, защото към този момент има извоювани над един милиард $ в световния бокс офис. 459 милиона $ са приходите в Северна Америка, а тези в интернационален проект - 572 милиона.

Отвъд числата и чисто финансовата част, филмът може да се похвали и с това, че режисьорката му Грета Гъруиг е първата жена в историята, която независимо е режисирала филм, надхвърлил доходи от милиард $.

Предишни филми с сходно достижение са " Замръзналото кралство " (1.3 милиарда долара) и " Замръзналото кралство 2 " (1.45 милиарда долара) - и двата режисирани взаимно от Дженифър Лий и Крис Бък, както и " Капитан Марвел " (1.1 милиарда долара), режисиран взаимно от Ана Боден и Райън Флек.

Друго удивително в триумфа на  е, че достигнатата облага от над един милиард се случва едвам за 17 дни, откогато филмът върви по кината. Така се трансформира в най-бързо доходоносния филм на Warner Bros. след " Хари Потър и даровете на гибелта: Част 2 ", който преди този момент държеше този връх с 19 дни.
 “Барби ” против “Опенхаймер ” в бокс офиса - кой е по-гледаният филм
“Барби ” против “Опенхаймер ” в бокс офиса - кой е по-гледаният филм

Единият сложи връх, а другият надмина упованията

Филмът на  е едвам вторият за тази година и шестият от ерата на пандемията филм, надхвърлил приходите от един милиард долара. До него се подреждат " Спайдърмен: Няма път към дома ", " Топ Гън: Маверик ", " Джурасик свят: владичество " и " Аватар: Природата на водата ", написа Variety.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР