Банята. Освен ако не си заедно с любимия в нея

...
Банята. Освен ако не си заедно с любимия в нея
Коментари Харесай

В банята – време само за мен

Банята. Освен в случай че не си дружно с обичания в нея (,но това са специфични ситуации) та в класическия случай тя е място, което е единствено за теб. Именно по тази причина би трябвало да осъзнаеш удоволствието от тези персонално твои минути и да им се насладиш бе излишък. Не бива да бързаш, това е твоята част от денонощието, когато имаш насладата да си със себе си, да се намериш, да си покажеш, че се обичаш и по тази причина - поглезваш сетивата си. Да дадеш на тялото и на душата си минутите покой отвън напрежението на деня.

Ако е вана – ясно. Пяна, ароматни соли във водата или ароматни пръчици и чаша вино край нея, нежна музика и доста удоволствие - тази картина е класика в жанра. Дори и да липсва някой от изброените елементи, или да си имаш собствен друг акцент, остава едно – затваряш очи и се оставяш на удоволствието от спокойствието да те облива водата, да си във физически и нравствен мир със себе си за малко. Просто изключваш от всичко в близост.

Във вземането на душ има нещо по-енергично, действено. Ако ваната е покой на водата и тялото, то при използването на душ има придвижване – водата, която блика със мощ, фактът, че си прав и се постанова да извършваш разнообразни придвижвания. Ако можете да си осигурите екстрите на хидромасажните душ-панели, ще увеличите неведнъж удоволствието. А и ориентираните към съответни проблематични места от тялото водни струи, имат в действителност благотворно деяние. Със сигурност ще почувстват облекчаваща смяна схванатите ви плещи, ще намалеят досадните болки в кръста. Това са си същински водни процедури в домашни условия, а и не коства скъпо.

Не инцидентно при къпането толкоз доста се залага на ароматите на другите шампоани или душ гелове. Това си е една мини ароматератпия даже и да не го осъзнаваме. Избирайки си новия шампоан, на подсъзнателно равнище избираме това, от което имаме потребност в този миг – от енергизирането на цитрусите, от нежната тактичност на момина сълза, от свежия мирис на океан, от езотиката на магнолия или лотос. Ако се замислим, изборът ни ще ни подскаже доста за метода, по който се усещаме, на каква вълна сме.

Парната баня е нещо, което малко на брой могат да си разрешат в домашни условия в нейния типичен тип, само че не пречи нещо близо до нея да си създадем у дома, изключително през зимата. Силно запареното помещение на банята, ще провокира отваряне на порите, а и проясняване на съзнанието, както при истинската парна баня. Помага и при главоболие, това е неочакван резултат, открит от личен опит.

Масажът върху кожата – с грапавата страна на гъбата или със специфична четка, ще усъвършенства кръвообращението, ще в профил мъртвите кафези. Освен това е метод да поддържате порите отворени, а и е ефикасно средство в битката против целулита.

Щом приключите с банята, не бързайте да се бършете надве-натри с хавлията и да бягате на открито, тъй като детето още не си е легнало или мъжът ви прекомерно дълго гледа самичък телевизия. Бързането и тревоженето за нещо маловажно в този миг единствено скапва магията. По-младите дами няма по какъв начин да помнят, че в едновремешните публични бани, които в този момент екзотично назоваваме турски бани, имаше кревати, където след къпане да се полежи. Разбира се, имам пред тип не мизерните условия от ония времена, а традицията, която не е инцидентна – след стоплянето или освежаването от банята, тялото има потребност от покой, от разпределяне. Не току-тъй съществува изразът, че някой „ спи като къпан “. Дори и да не заспивате, то подарете си минути на разпределяне, при опция полегнали. Няма да съжалявате.

Човекът, който обича себе си, умее да се любува на миговете, когато е самичък, в равновесия с вътрешния си свят. Именно тези къси, само че скъпи моменти ти дава времето в банята и по-късно. А в случай че си постигнал естетика със себе си, сигурно по-лесно ще я имаш с целия останал свят.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР