Банята е едно от най-важните помещения във всеки дом, които

...
Банята е едно от най-важните помещения във всеки дом, които
Коментари Харесай

Идеи за красива и уютна баня

Банята е едно от най-важните пространства във всеки дом, които изискват и огромна поддръжка. То по някакъв метод отразява нашата обща хигиена и характерност. Ще ви дадем няколко съвета по какъв начин да извършите банята уютно кътче и по какъв начин да се грижите за нейната непорочност.

Основите

Банята е най-малката част от къщата, в множеството случаи. Това въобще не значи, че би трябвало да отделите минимум време за проектирането ѝ.

Най-основният дизайн, който се употребява е изчистен и бял. Той е доста безпристрастен цвят и по тази причина е желан.

Ако обичате разнообразието обаче, може да боядисате банята в какъвто цвят желаете – наследник, жълт, зелен - всичко ще наподобява добре, стига нещата да са съчетани вярно.

Не би трябвало да забравяте също, че в това малко помещение е нужно задоволително пространство за предпазване на кърпи, хартия, сапун и други тоалетни такъми. Ароматизаторите, които употребявате за баня не би трябвало да бъдат прекомерно мощни - цветни или плодови ще свършат чудесна работа. Ако желаете атмосферата да бъде по-приятна можете да употребявате и ароматните сухи цветя и листенца, които се продават по магазините като ги поставете в транспарантен съд, тъй че да изпускат приятна миризма, когато банята се употребява.

Не забравяйте и огледалото в банята, без което помещението няма да е същото. Изберете формато съгласно вашия усет, само че гледайте да не е прекомерно огромно.

Душ кабина или вана?

Когато вземете решение да обновите вашата баня, един от най-важните въпроси, които ще зародят,е дали да поставите душ или вана. Това естествено ще решите съгласно вашите желания, както и размера на помещението.

Нека въпреки всичко разгледаме преимуществата и минусите на двете варианти.

Душ кабината е универсална и доста публикувана. Душът разрешава на къпещия се бързо да трансформира температурата на водата, и да редувате парещ и леден душ когато си поискате. От друга страна, здравите и надеждни душове могат да бъдат скъпи, а от време на време даже потъмняват с течение на времето. Топлината може да провокира мокрота в банята, и по този метод да се появи плесен по плочките и стените в банята.

Ваната е чудесна за хора, които обичат да стоят с часове в банята и да се любуват на приятната атмосфера, релаксирайки. Да, несъмнено това работи доста успокояващо, изключително след дълъг работен ден. Въпреки това, ваната не може да ви обезпечи бърза смяна в температурата на водата, а и би трябвало да сте подготвени да платите много скъпи сметки.

Общо взето и двата разновидността имат и хубави и неприятни страни, тъй че оставяме решението на вас.

Шкафчета за баня

Шкафове за баня са без подозрение практично и рационално решение за предпазване във всяка баня. Те не са скъпи, тъй че сигурно може да отделите малко от бюджета си за тях. Шкафове за баня също са и многофункционални. Някои, да вземем за пример са с спомагателни функционалности, някои служат и за огледало, други имат особено осветяване, което е идеално, когато се бръснете, да вземем за пример.

Преди да купите шкафчетата е добре да ги отворите и да погледнете добре какво е разпределението на етажерките. Помислете дали то ще е уместно за подреждането на вашите движимости.

Можете да избирате от най-различни цветове и размери. Съобразете шкафчетата с вашия персонален усет, както и с интериора и цветовете на банята.

Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР