Баня Вручица. Агенция Фокус бе отличена на годишните награди на

...
Баня Вручица. Агенция Фокус бе отличена на годишните награди на
Коментари Харесай

Агенция Фокус бе отличена на годишните награди на Юзогиозточноевропейския медицински форум

Баня Вручица. Агенция " Фокус " бе отличена на годишните награди на Юзогиозточноевропейския медицински конгрес (ЮЕФМ). Медията получи премия за повсеместен принос към отразяването и популяризирането на дейстността на организацията. Всяка година ЮЕМФ, в който вземат участие медицински организации от близо 20 страни, измежду които България, Гърция, Азербайджан, Украйна, Босна и Херцеговина, Словения, Македония, Албания и други, раздава своите награди на най-заслужилите лекари от района, както и на личностите и институциите, подкрепящи работата му. Отличието на Агенция " Фокус " бе връчено персонално от президента на ЮЕФМ доцент доктор Андрей Кехайов с благопожелание за още по-ползотворно съдействие в бъдеще. От екипа на медията от своя страна пожелаха на лекарите и всички членове на Форума да бъдат здрави и да вършат здрави всички към тях. На формалната гала участваха повече от 400 лекари и публични лица от Югоизточна Европа. Доц. доктор Кехайов ги приветства с думите, че те би трябвало да са обединени, за едно по-добро бъдеще на района.
Югоизточноевропейският медицински конгрес (ЮЕМФ) организира своя Девети интернационален медицински конгрес в Баня Вручица, Теслич, Република Сръбска, Босна и Херцеговина. В рамките му се показват близо 60 отчета за обществено значими болести и близо 400 лекари от Югоизточна Европа разискват по какъв начин биха могли с концепциите си да допринесат за по-ефективни политики в системите на опазването на здравето в своите страни.

Югоизточноевропейският медицински конгрес (ЮЕМФ) е учреден през 2005 година от медицински организации от Албания, България, Гърция и Македония като съдружие на лекарски организации от страните от Югоизточна Европа – прилежащи страни със сходни проблеми в системите на опазването на здравето. Впоследствие към ЮЕМФ се причисляват медицински асоциации от Словения, Босна и Херцеговина, Черна гора, Украйна, Грузия, Казахстан, Беларус, Узбекистан, Азербайджан, Молдова и Чешката република. Президент на ЮЕМФ е доцент доктор Андрей Кехайов – ръководител на Сдружение „ Български доктор ”, вицепрезиденти са проф. доктор Павел Поредош – някогашен ръководител на Словенска Медицинска Асоциация, доктор Олег Мусий – член на Върховната Рада на Украйна и ръководител на Украинска Медицинска Асоциация, и проф. доктор Гиа Лобзханидзе – ръководител на Грузинска Медицинска Асоциация, общоприет секретар е доктор Стилянос Антипас, Атина, Гърция. Целта на организацията е да предизвиква партньорството сред представителите на здравната специалност от страните-членки; да бъде конгрес за разискване на проблемите в опазването на здравето и изнамирането на решения; да улеснява обмяната на опит, да укрепва връзките и да създава общи подходи в целия набор на активност на медицинските организации; да способства за продължаващото здравно обучение чрез медицински конгреси и други форми на взаимна дейност; да подкрепя членовете за възстановяване на тяхната здравна и управническа квалификация; да открива контакти и партньорство с други интернационалните организации.
Весела АЛЕКСАНДРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР