Банско вече трайно се наложи в елита на зимните курорти

...
Банско вече трайно се наложи в елита на зимните курорти
Коментари Харесай

Заплаха ли е Банско за алпийските ски курорти


Банско към този момент трайно се наложи в елита на зимните курорти в Европа, а и в света.

Признанието е както на интернационалните браншови организации, по този начин и на потребителските изследвания, оповестява БНР. Анализите сочат, че при топ стандартите, които Банско поддържа, цените за туристите са най-ниски в Европа.

Банско да вземем за пример има пълен комплект от оценките на интернационалната Ски академия,

чието седалище в Австрия. Тези награди са най-големите в зимния туризъм, те са аналог на филмовите " Оскар " -и.

 

Връчват се на блестяща по холивудски гала в австрийския емблематичен ски-курорт Кицбюел. Всяка година за тях се борят повече от 200 елитни курорта, които са от всички континенти. А от 5-те издания от учредяването на оценките до момента, на Банско бяха присъдени 5 наградата.

Такъв пълен комплект от високите оценки имат единствено 9 курорта. Сред тях са Кицбюел; Вал Торенс във френските Алпи; Гармиш-Партенкирхен в Германия; Роза Хутор в Сочи, Русия; Лаакс и Трисил, надлежно в Швейцария и Норвегия, американският Диър Вали, шведският Оре.

Отличните условия за сноуборд и ски трайно подредиха Банско и измежду домакините на международните шампионати. Те до момента са 7. 5 от тях са по ски и две поредни години - 2017 и 2018 - по сноуборд, напомня БНР.

А зимни международни шампионати в Банско ще има и през идващите 3 години до 2021-а.

При решенията си и Ски академията, и Международната федерация вземат пред тип освен изискванията на пистите, само че и какво предлага курортът. Преценява се достъпът, уличната инфраструктура, комфортът в хотелската база, услуги, обслужване, хранене.

И несъмнено - благоприятни условия за почивка, като да вземем за пример СПА терапиите в Апартхотел Лъки Банско СПА & Релакс 5 звезди, измежду които има и процедури, доста известни в Холивуд.

На този декор в края на 2017-а известният английски „ Телеграф “ разгласява проучване на прочут туристически уебсайт и един от водещите британски туроператори, в което Банско се сочи за най-евтиния в Европа фамилен курорт. А в собствен разбор " Дейли Мирър " слага Банско 7-о място в света като преференциална ски-дестинация. Така Банско е на път да измести и най-популярните ски-курорти.

Какво предлага ски ваканцията в Банско

Банско е обичаен хазаин са международни надпревари и поддържа стандарти, които да дават отговор на условията му. Курортът обаче в действителност е ориентиран към всеобщия туризъм.

Климатичните условия, плюс 400-те машини, които могат да покриват с неестествен сняг всички трасета, разрешават зимния сезон да е от декември до края на месец май и даже до април.

Наред с професионалните състезатели, тук могат да дойдат и начинаещи, и приблизително напреднали. За неопитните, които желаят да се научат да карат ски или да се спускат със сноуборд, са пригодени близо една трета от 75-километровите трасета на ски комплекса. Осигурява им се всичко - от цялостната екипировка чартърен, до ски и сноуборд учебни заведения. Дори има и " детска градина " с образование за най-малките.

Уроците може да са в избрани часове денем по избор на туристите, може да са полудневни или през целия ден, за седмица или две. Самото образование може да е самостоятелно и на групи, като групите може да са от двама до 6-8 индивида. Обучението обгръща всичко от " А " до " Я " - за оборудването, ситуацията на тялото, баланс, плъзгане, прекъсване, надзор на скоростта, завои.

Напредналите могат да се спускат по 45 на 100 от пистите с преплитане на трасета. 25 на 100 от маршрутите са сложни, спортни. Комплексът разполага с мрежа от съвременни лифтове и влекове. Кабинковият въжен превоз е 8 локален и по дължина е втори в България - 6233 м. Пътуването след чудесните гледки е 25 минути от Банско до Бъндеришката поляна. От седалковите лифтове два са с по 6 места, а 6 са с по 4.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР