Банско се готви за новия зимен сезон, който тази година

...
Банско се готви за новия зимен сезон, който тази година
Коментари Харесай

Зимният сезон в Банско ще започне на 18 декември

Банско се готви за новия зимен сезон, който тази година ще стартира на 18 декември. В предаването " Денят стартира с Георги Любенов " министърът на туризма Стела Балтова разгласи, че строго ще се следи за съблюдаване на Коронавирус - ограниченията.

Хотелите в зимните ни курорти се приготвят да посрещнат туристи, само че от бизнеса остават обезпокоени поради комплицираната епидемиологична конюнктура. Курортите все още са удовлетворени от направените поръчки и споделят, че в случай че най-малко 30% от тях се изпълнят, ще имаме добър зимен сезон.

Традиционно, българските туристи ще са най-вече. Очакват се посетители и от прилежащите балкански страни. От Полша и Англия също има интерес за ски ваканции в Банско. От 1-ви декември ще отпадне условието за PCR тест за имунизираните гръцки жители, който беше въведен по-рано тази седмицата и докара до всеобщи анулира на резервации.

Персоналът в хотелите и заведенията за хранене в ски курортите е имунизиран съвсем 100%. От министерството на туризма приканиха за съблюдаване на всички здравни разпореждания. Строг надзор и инспекции за спазването им, даде обещание министър Стела Балтова.

" Ние сме създали инструкции, както за местата за настаняване, по този начин и за заведенията за хранене и забавление, само че също по този начин имаме и създаден здравен протокол - съответно за зимните курорти. В този протокол е посочено, че би трябвало да се съблюдава условие за 1,5 метра разстояние един от различен, в това число, когато се влиза в гардеробните, в това число са направени и по този начин наречените " коридори ", сподели Балтова.

В кабинковите лифтове няма да се търси зелен документ, само че в случай че епидемиологичната конюнктура се утежни, това може да бъде променено. Междувременно във високите елементи на планините към този момент има лека снежна завивка, прогнозите са за още превалявания идната седмица. Оръдията за сняг са в подготвеност. След няколко седмици скиорите и сноубордистите ще могат да се спускат по пистите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР