Банско. На своето редовно заседание Консултативният съвет по туризъм към

...
Банско. На своето редовно заседание Консултативният съвет по туризъм към
Коментари Харесай

Благоевград: Отчетен е ръст от 24% на събрания туристически данък в Банско през 2017 г. спрямо предходната

Банско. На своето постоянно съвещание Консултативният съвет по туризъм към Община Банско дефинира целите за 2018 година в бранш туризъм. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Сред главните цели, заложени в Програмата за развиване на туризма на курорта тази година, са образуване на приемна с общински специалисти и представители на бизнеса, узаконяване на Посетителския информативен център като Туристически информативен център според условията на Закона за туризма, както и включването в инициативна група за основаване на районен клъстер „ Туризъм ”.
Традиционно в бюджета на плануваните действия за развиване на локалния туристически бранш, залягат средства за присъединяване в интернационалните тържища, направата на тематични рекламни материали, образуване на изложения и демонстрации на локални художници и занаятчии.
Отчетът за осъществяването на туристическата стратегия на локалната администрация за предходната година сочи събран туристически налог за 2017 година в размер на 900 000 лв., което е с 24 % повече от миналата 2016 година
„ Продължаващата наклонност за растеж в събираемостта на туристическия налог в Банско е резултат от няколко фактора – строга данъчно-финансова дисциплинираност, дейни ограничения за изсветляване на туристическия отрасъл, както и несъмнено по-висока посещаемост на курорта ”, разяснява изнесените данни кметът Георги Икономов. „ Справките в края на сезон 2017/2018 сочат също растеж в броя на визитите. Отново записваме близо 14 % покачване, като най-осезаемо е то от страна на България, Русия, Израел и Македония ”, добави кметът.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР