Банско, като една от най-популярните дестинации за зимен туризъм, ще

...
Банско, като една от най-популярните дестинации за зимен туризъм, ще
Коментари Харесай

Министър Ангелкова: Банско ще продължи да е на челно място като зимна дестинация

Банско, като една от най-популярните дестинации за зимен туризъм, ще продължи да бъде на челно място. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова през днешния ден по време на работна среща с контролните органи и бизнеса за готовността за новия зимен сезон в курортния град. Тя изрази вяра, че макар банкрута на интернационалния оператор " Томас Кук ", ще бъдат непокътнати устойчивите позиции, които има българският туризъм.

Банско

Според представители на локалния бизнес, предишният сезон е един от най-слабите през последните 10 години. Като съгласно тях остава водещ казусът с неналичието на добре готови фрагменти.
Иван Кадев - кмет на община Банско: Имаме вярата и увереността, че тук в Банско ще би трябвало да се върне от Благоевград туристическия лицей, което се надявам да способства за това да имаме едни готови фрагменти за туристическия отрасъл.Любен Пумпалов - притежател на кръчма и къща за посетители: За да пристигна един готвач, той би трябвало да има обучение, да е приключил. А освен да вика ти какъв брой пари ми даваш.
След няколко дни стартират взаимните инспекции на министерството на туризма и Комисията за отбрана на потребителите на местата за настаняване и ски пистите.
Николина Ангелкова - министър на туризма: Очакваме растеж от Англия. Към момента растежът на плануваните полети за Летище София от там е със 17%, а от Германия със 7, от Израел с 10. Така, че чакаме, и от Унгария от 12. Като цяло чакаме да запазим равнищата от предишния зимен сезон.
В Банско тази година още веднъж ще разчитат и на туристите от прилежащите страни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР