Банковите обирджии, които в София задигнаха 185 хил. лв, наблюдавали

...
Банковите обирджии, които в София задигнаха 185 хил. лв, наблюдавали
Коментари Харесай

Обирджиите от Люлин, следили банкерката от месец, насочили се право към сейфа

Банковите обирджии, които в София отмъкнаха 185 хиляди лева, следили касиерката на ограбения офис от месец. С тази задача бил претрупан единият от тях, на който пръв му пристигнала концепцията за кражбата, забелязвайки, че служителката е небрежна в своите дейности. Това заяви шефът на Столична дирекция на вътрешните работи Георги Хаджиев. Той и градският прокурор на София Емилия Русинова дадоха повече детайлности по случая.

Навикът й бил, когато излиза от офиса, да заключва единствено входната врата, само че не и трезора, където се намирали парите. И това било употребявано като информация от крадците.

Час след обира бил арестуван единият причинител - този, който следил касиерката. Той бил хванат с част от парите.

Вчера в дома си в кв. " Банишора " бил задържан и индивидът, който създал ключа, с която крадците отключили вратата на офиса, като ключарят е упрекнат в помагачество.

Издирват се още двама. Те са известни на полицията.

Трима от причинителите на грабежа са престъпно проявени – за обири и документни закононарушения.

Прокурорката посочи, че близка на единия от крадците е била употребена като отцепка, дамата следила дали някой няма да се приближи към офиса и трябвало да алармира крадците.

Това, което е любопитно, е че в помещението е имало и други суми пари, които към момента не са конкретизирани, само че апашите се насочили единствено към чувалчето в трезора.

Това, че сейфът е оставал незаключен, се виждало отвън офиса. Полицията е разкрила опожарен и автомобила Toyota, с който тримата крадци се предвижвали. След закононарушението двама от тях, пътували с колата, която след това била опожарена, а единия по различен метод.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР