БАНКОК (АП) — Тайландските прокурори заявиха в понеделник, че е

...
БАНКОК (АП) — Тайландските прокурори заявиха в понеделник, че е
Коментари Харесай

Бившият тайландски министър-председател Таксин, току-що освободен от ареста, все още може да бъде изправен пред кралско обвинение за клевета

БАНКОК (АП) — Тайландските прокурори обявиха в понеделник, че е належащо в допълнение следствие, с цел да се реши дали да бъде изправен пред някогашния министър председател Таксин Шинаватра правосъден развой за клюка на монархията, единствено ден откакто беше освободен от присъда по други обвинявания, които излежаваше в болница.

Таксин беше освободен условно предварително в неделя от болничното заведение в Банкок, където прекара шест месеца изтърпял присъда за закононарушения, свързани с корупция. Той беше в самоналожено заточение от 2008 година, само че се върна в Тайланд през август предходната година, с цел да стартира да излежава осемгодишна присъда.

След завръщането си той беше изместен съвсем незабавно от пандиза в болничното заведение на заради неприятно здраве и към седмица по-късно крал Маха Ваджиралонгкорн понижи присъдата му на една година. Таксин получи условно освобождение по-рано този месец заради възрастта си - той е на 74 години - и неприятно здраве, оставяйки го на независимост за остатъка от едногодишната му присъда.

Таксин б...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР