БАНКОК (AP) — Проучване, публикувано във вторник от изследователи, събиращи

...
БАНКОК (AP) — Проучване, публикувано във вторник от изследователи, събиращи
Коментари Харесай

Църкви, храмове и манастири, редовно удряни от въздушни удари в Мианмар, твърдят активисти

БАНКОК (AP) — Проучване, оповестено във вторник от откриватели, събиращи доказателства за военни закононарушения в Мианмар, поддържа отчетите, че въздушните удари на военното държавно управление са нанесли вреди на църкви в единственият щат с християнско болшинство в страната, доминирана от будисти.

10-те докладвани офанзиви против църкви в западния щат Чин, прегледани от откривателите, са част от по-широко нахлуване против религиозни общности в раздраната от война нация, споделиха други религиозни и правозащитни служащи.

Мианмар потъна в революция, откакто армията завзе властта от определеното държавно управление на Аун Сан Су Чи през февруари 2021 година Оттогава бойците на съпротивата от будисткото бирманско етническо болшинство сплотиха сили с дълго потискани етнически малцинства, някои със доста християнско население.

Агенциите за правата на индивида и следователите на Организация на обединените нации са разкрили доказателства, че силите за сигурност безсистемно и непропорционално са атакували цив...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР