Банките в страните от еврозоната трябва да бъдат правно обвързани

...
Банките в страните от еврозоната трябва да бъдат правно обвързани
Коментари Харесай

ЕЦБ: Банките в еврозоната трябва да имат задължителни климатични планове

Банките в страните от еврозоната би трябвало да бъдат правно обвързани със задължението да показват проекти за това по какъв начин ще понижат ревюто си към климатичните опасности през идващите 30 години. Това уточни членът на изпълнителния съвет на Европейската централна банка Франк Елдерсън, предава Reuters.

ЕЦБ ускорява натиска над 114-те банки, които следи, да извърнат внимание на рисковете, произлизащи от климатичните промени, като естествени бедствия и нови правила за понижаване на нездравословните излъчвания. Банките би трябвало да сторят това посредством стрес проби и претенции за откриване.
 Инвестиционната банка на Европейски Съюз стопира да финансира планове, разчитащи на изкопаеми горива Инвестиционната банка на Европейски Съюз стопира да финансира планове, разчитащи на изкопаеми горива
Европейската капиталова банка (ЕИБ) публично разгласи, че ще спре финансирането на планове за изкопаеми горива от 2022 година като час...

Елдерсън, нидерландски юрист, който съставлява надзорното звено на ЕЦБ в изпълнителния съвет, показва, че на банките би трябвало да бъде подредено да се захванат с рисковете свързани с климата или може в никакъв случай да не оправдаят техните „ възвишени планове “.

„ Единствено посредством въвеждане на наложителни проекти за преход, възвишените планове на банките за идващите 30 години, могат да се трансфорат в съответни дейности в този момент “, споделя Елдерсън по време на събитие, проведено от австрийския финансов регулатор.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР