Банките у нас са по-консервативни и внедряват по-бавно елементите на

...
Банките у нас са по-консервативни и внедряват по-бавно елементите на
Коментари Харесай

Банките у нас по-бавно внедряват изкуствения интелект

Банките у нас са по-консервативни и внедряват по-бавно детайлите на изкуствения разсъдък. Това стана ясно по време на финансовия конгрес " Иновации ", проведен от Асоциация " Банка на годината ".

Причината за тази нерешителност е, че те ръководят голям финансов запас, само че отражението върху финансите е значително.

" Банките относително консервативно, по-бавно вкарват детайлите на изкуствения разсъдък. Правят го внимателно, с съображение - ръководят ресурсите на доста хора. Това ще даде доста огромно отражение върху техния бизнес. Влиянието върху международния бизнес от внедряването на изкуствения разсъдък, ще бъде в размер от 3 трилиона до 4,5 трилиона $ годишно. Тази цифра може да бъде и удвоена по отношение на това, в кои области с какви темпове ще се внедри изкуственият разсъдък ", уточни Валентин Панайотов – ръководител на Асоциация " Банка на годината ".

" Много повече фокус има върху генеративния изкуствен интелект, той се употребява в другите електронни канали на банките, само че към момента имаме технология. Тя е доста мощна и банките търсят най-хубавия и подобаващ метод да осъществят планове с нейна помощ ", сподели Мирослав Вичев, началник на компания за платежни услуги, съобщи Българска национална телевизия.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР